by itu

Oma valokuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

torstai 1. kesäkuuta 2017

Kun kädet päättää


Miten voi lopettaa sellaista, joka ei oikeastaan ole alkanut, tai siis harrastuspohjallahan tää on ollutkin. Lopettaakin on viel vähän myös suht voimakas, mutta siihen suunataan.

Otsikkoon viitaten, niin jo joitakin kuukausia olen sormiani ihmetellyt. Tiettyjä asioita tehdessä jo huomannut, että ei kykene 100 % sitä tekmään mitä ajatus olisi. Maaliskuussa 2017 juttelin erään henkilön kanssa, joka kertoi omien sormiensa oireista, todeten samalla että hänellä on nivelrikko niissä. Silloin ekan kerran totesin et olisko se sit sitä? Tosin samalla aatellen, että eihän mulle ny sellasta, eihän. 

Keskustelu sinänsä painui toviksi unholaan muun viedessä tilaa. Omien sormin oireiluhan oli satunnaista. No viime aikoina muutosta on tapahtunut ja aamut on pahimpia, herätessään kun noukkii puhelimen ja silmälasit yöpöydältä, niin täytyy keskittyä siten, että käyttää peukaloa ja etusormea, muutoin saa poimia lattialta. No on välillä parempia aamuja ja välillä huonompia. 

Alban kanssa aamulenkillekin menne hihna siten ettei se ole pelkästään sormien varassa. Huovuttaa pysytty, mutta lievä kipu on läsnä. Laatuun ei vaikuta mutta siihen iloon ja olenkin huomannut, että vaikka ja kuin olisi huovuttamattomia ideoita niin ei, ei vaan... neulomaan ainakin pysyy, etekin kun se on iltapuhde ja iltaa kohden sormien olotila yleesnä vielä helpottaa. Neulalla neulominen onkin sit jo hankalampaa, ja nyt kun mietii taaksepäin niin sitä se n ollut jo paljon ennen kuin syytä siihen edes tullut mieleen.

No näiden tekstien kirjoittaminen tietty tuntuu, mutta täs voi käyttää neli-sormijärjstelmää - peukalo-etusormi. Ulkopuolinen ei välttämättä huomaa, mutta kaikki mihin käsiä tarvii vaatii enemmän ajatusta ja ponnistusta. Toistaiseksi toimii vielä ja otsakkeen mukaan nimesin tunnisteen, jos ja kun asiasta tulevaisuudessa kirjoitan. Tämänkin kirjoittamista miettinyn useamman viikon. Sastamaa-Messuilla ja muutenkin kiinostusta tuotteeni ovat herättneet, mutta ... se sai miettimään kykenenkö tai kykeneekö sormeni vastaamaan maholliseen lisääntyvään kysyntään?

Eilen istuin lattialla leikkien Alban kanssa, katselin lanka- ja villavarastojani - ideoita olis mutta... luovutanko kivulle, toisaalta väkisin ei .. no se vanha sananlasku... 

Mutta nyt hyvää yötä tovien että huomenan olisi paempi. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti