by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

torstai 3. heinäkuuta 2014

Miten minusta tuli - Yksisilmäinen hikipisaraHei, olen Satu-saunahattu nimeltäni yksisilmäinen hikipisara.... olen Itun luomus ja minua voi käyttää myös avantouintia harrastaessa tai paljussa kelluessa. Tosin ei Itu tule pois päästä minua nappaamaan jos kuljet talvella tai kesällä kadulla minä päässässi.

Jonkin aikaa jo asiasta haaveilleena Itu kävi märkähuovutuskurssilla maaliskuussa 2013, siitä se sit kirpos. Ensin syntyivät Vihta Vetreät, sitten Löylynhenki Lämpöinen ja Jälkilöylyt Leppoisat. Mutta ei se siihen jäänyt Löylypoika Auterinen ja Auteritar seurasivat aiemmin tehtyjen muottien muunnoksina. Viellä samana vuonna syntyi Hartolan Kunkku ja Linnan kummitus (Linnan kummituksesta myöhemmin tulee oma tarina).

Näillä mentiin ja nämä Satu-saunahatut olivat by itun TOP 1 viime vuonna.

Parin viikon "Lomalla pipo ei kiristä - by itu myyntinäyttely Hartolan Vuorenkylän hiihtokeskus Purnussa, synnytti uudet mallit, ensin Vuorenkylän peikko, sitten Paljusammakko ja sitten MINÄ MINÄ Yksisilmäinen hikipisara :)

Nyt meitä on kaksi, ja Itu tekee lisää ja hikoilemme kaikissa värikartan väreissä, ja kuten alle kaapatuista Itun kuvista näkyy myös silmämme voivat olla erivärisiä. Kuvissa syntyvaiheitani.

Ensin Itu mittasi villat, sitten hän väänsi "rastani". Itu oli jo aiemmin tehnyt silmäni. Sitten villat muotin päälle tasaisesti. Mäntysuopaa ja hyvin hyvin lämmintä vettä ja huovutus, kääntö ja sama toiselle puolelle. Ja eikun vielä kerran molemmille puolille sama käsittely. Ennen rullausta sain vähän syvyyttä ja silmäni. Nyt oli vuorossa rullaati rullaati... eli Itu veti minut rullalle kuin käretortun tosin mäntysuopaa ja sitä hottis vettä. Pyöritteli ja käänteli. Oli ihan pää mennä pyörälle, mutta se onneksi loppui ja Itu avas rullan ja nykäsi muotin pois. Vielä vähän huovuttelua "taitteiden kohdalta" ... ja hups hei taas kastuttiin, ensin tuli kylmää vettä niskaan ja sit kuumaa... tätä kesti vuoron perään tovin ja samalla Itu huuhtoi ja huovutti. Pääsin kuivaukseen ... kierteelle... sitten päähäni tungettiin kaikkien inhoamia mainoslehtisiä... Itu hyödyntää ne. Iskettiin muottiin ja lopuksi rullattiin sormipaplari. Sitten sain jäädä kuivumaan. Yön kivuin seuraavana päivän Itu viimeiseli minut.

Voi olen ylpä ja onnellinen Yksisillmäinen hikipisara joka on käsin huovutettu kotimaisesta lampaanvillasta ja siitä että saan kantaa myös Avainlippu-merkkiä.