by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kokemuksia rikkaampana - Turku Design Festival 201622.4.2016 klo 00.00 - Tuosta se alkoi.... tai oikeammin tuosta Vuodatuksen blogikirjoituksesta 19.04.2016 klo 16:15, jonne tuolloin 22.4. oli Outi laittanut kommentin "Hei! Nyt on SINUN mahdollisuutesi voittaa TDF-palkinto ja rahaa muotoilutuotteella tai -palvelulla, jonka olet suunnitellut! Hae mukaan jo tänään. Hakuaika umpeutuu sunnuntaina 24.4.. Kilpailuehdotus voi olla esine, vaate (mallisto), tilasuunnitelmaratkaisu tai palvelumuotoilukonsepti. Palkintona 500 € rahapalkinto. Mikä parasta, sinun ei tarvitse olla alan opiskelija tai alalla jo toimiva, vaan kuka tahansa! "

Oikeastaan jostain syystä kommentteja oli tuplasti ja ensi vilkaisulta luulin että jaahas robotti kommentoinut, kun sitten avasin ja luin. Sitten tukailin että mikä ihmeen tapahtuma on kyseessä. Siis ihan oikee juttu näyttäisi olevan. Siitä sitten varmistamaan onko ns. "reitti selvä". Eli Alballe hoitopaikka? Kasvattajaan yhteys ja asia kunnossa. Siispä reissu Hartola-Forssa-Turku-Forssa-Hartola siltä osin kunnossa.

Onhan noita erilaisia töitäni joita olisi voinut laitta, mutta koska kommentti nyt sitten sattui olemaan konttineuleponchon alla, keräsin koosteen niistä. Ohjeissa oli 1-3 kuvaa. No sanottakoon että jos olisin ymmärtänyt kysyä olisin laittanut toisin kuin kolme kuvaa kuvakollaasina, no mutta tuollaen kooste (kuva alla) sitten tuomaristolle ja yleisölle. Esittely tekstikin ilmottautumisen yhteydessä lähti matkaan. Mutta jostain systä facebookissa kuvan alla tekijätietojen lisäksi oli vain "Käsin neulomat konttineule ponchot Mari, Sari ja Marita." Kommetteihin sitten lisäsin kierrätyksen ja langan jämien sekä käyttötavat ja sen kuinka autoillessa näppärä.
Facebookissa oli sitten yleisöäänestys järjestävän tahon omilla fb-sivuilla. Siis yleisöäänestys perustui pitkälti siihen paljonko sait kavereitasi ja tuttaviasi äänestämään kilpailutyötäsi. ♥ itse kiitän teitä kaikkia 26 jotka äänestitte ♥ Kiitos

Matkaan lähdimme Alban kanssa perjantaina ja saavuimme iltasella Forssaan jossa yövyimme ja jossa Alba vietti sen ajan kun oli piipahtamassa Turussa. Emo suoritti tarkastuksen ja siskon kanssa Alba pääsi riekkumaan lähes vuorokauden. Myöhempi tuttavuus emon kanssa päätyi siihen että Alba ymmärsi emon flirtin väärin ja säntäsi "suoraviivaiseen toimintaan" emolta tuli het äreät rukkaset, sillä edellinen johti Albaan ja hänen kahdeksaan sisarukseen.
Perjantai-iltana Alba pääsi vieraievana tähtenä pentu-toko-kurssille siskonsa Zookan siivellä. Siellä oli myös 3 kk lappis Leonardo jos nyt muistan nimen oiken ja 1,5 v Jemma cokkeri. Ohjelmassa oli ohikävelyä, luoksetuloa, katsekontaktin hakua ja rauhoittumista. Kiitos Minna ♥

Ilta alkoikin olla nukkumaan menoa vaille valmis. Mailina oli putkahtanut seuraavan päivän aikataulu. Alban kasvattaja kysyi "että mitä seil oikein tapahtuu". Totesin etten oikein tiedä itsekään. Lähdin sen kummemmin leikkiin mukaan ja suurin suru oli itse Turkuun tai tarkemmin Turun keskustaan autolla ajo ja sen parkkipaikan löytyminen. Sana Design jonka usein myös väärin kirjoitan on itselleni sellainen kummajainen joka ei tee oloani mukavaksi. Siis monessakin mielessä omien mukavuusalueiden ulkopuolella mentiin.

Kun ei ollut oikeastaan siis mitään käsitystä ko. tapahtumasta niin lähdin siten että tapahtuman alun kello 13 olisin paikalla. Matka sujui mukavasti ja se parkipaikkakin löytyi oikeastaan vahingossa siitä parin korttelin läheisyydestä.

Eli sopivasti siis tulin paikalle. Kiersin ala- ja yläkerran, ko. aikana itseasiassa aika montakin kertaa. Sitten tilaisuuden avaus ja seuraavaksi sitten noin kolmen vartin päästä ei kello 14 alkavaa tuomareiden esittelyä odottamaan. Suuntasin kahvioon limulle ja munkille. Oloni ei ollut kyllä ollenkaan kotoinen, mutta "ken leikkiin lähtee se leikin kestäköön" ja olihan tää jotain muuta ku normaalisti, vaikka keskin monta juttua miten kyseisen ajan olisn voinut toisin käyttää.
Tuomarit esiteltiin, heistä yksi oli virtuaalisesti "läsnä". Samalla bongasin kertomuksesta että kilpailutyöt ovat nähtävillä toisessa kerroksssa. Siellä tovin sitten aikaa vietin ja taasen odottamaan kello 15:30 ilmoitettua palkintojen jakoa.
  

Kuten tuosta pienestä kuvasta saattaa huomata, ei ollut tarinaa tuotteistani. Johonkin hävinnyt matkalla. Vaikka en 11,11 % todennäköisyydella voittoa odottanutkaan niin totesin, että pelkillä kuvilla tuo todenäöisyys laski 1,11 %. Eli ei ollut pelkästään facesta unohtunut. No näillä mennään, ja oikeastaan ihan hyvä sillä odottelu ja tämäntyyppinen ilmapiiri todellakaan ole mun juttu. Vaikka järjstelyt ja opasteet ym. oli kyllä ihan hienosti laitettu.

Tuomartisto saapui lavalle vartin aikataulussa myöhässä ja "kaveriäänestyksen" tulokset julkaistiin: "Harrastajat: Hexat by Mikko Leppänen". Sitten harrastajien voittaja, "Harrastajat: Amu stool by Shoko Bamba"

Onnittelut kaikille voittajille. Tässä vaiheessa lähdin autoa kohti ja taksin Vorssaan. Turun keskusta poistuessani olin niin tyytyväinen itteeni. Siis siihen että olin suoriutunut tuosta autoilusta Turun keskustassa, lähes täydellisesti. Hitsi vieköön, tosin en aatellut ottaa tavaksi.

Forssaan tapahtumista tuli tapahtuman aikanakin viestii, aino ilo ootellessa. Mietin että oliko Alballa ollut niin hauskaa, että emäntä olis unohtunut. No väsynyt oli ja lähtö pitsoja syödessä "pentuhuoneesta" kuului myös sellainen ääni jota ei ennen tuloani kuulunut, eli kyl sil Albalakin taisi hivenen ikävä olla ♥

Pieni lenkki Zooka siskon kanssa vielä ennen lähtöä... hieman vaisumpaa menoa oli. Ja sitten koitti odotettu kotimatka. Enkä oo ihan varma että "otatinko passikuvan" ittestäni. Siinä vähän ennen Riihimäkeä oli tietyö jossa 50 rajoitus, jonka mukaan vedin letkaa. Sitten tuplasti noin 50 metrin välein 80 rajoitus. Mietin siinä että no onpa tiheessä. Siitä lähes heti tuli ambulanssi vastaan - pari paloautoa oli joitakin aikoja ennen tuota ohitsemme vastaan tullut. Samalla räps. Viisari kyllä oli kuin liimattuna 80 nopeuden päällä. ???? Mutta seuraava oli 70 merkki.... mietin että olikö tietyön tekijät laittaneet jälkimäisen 80 väärin? vai TÄ... tosin takanani tuleva auto oli lähes Alban kaverina, et en tiedä? ja räpsin jälkeen jättäyty hyvinkin pitkälle, mennäseen sitten jossain kohti ohi. Että jos jokin voitto tuolta matkalta tuli niin sellaine "pikavoitto" :) mut sekin sitten ihan todella huonosta tuurista, sil kun ei ollut silleen mihinkään kiirus niin nopeusrajoitusten mukaan tultiin... elämä on.

Kiitos kasvattaja poppoolle ♥ ilman heitä tämä useampaa kokemusta rikkaampana käyty matka olisi jäänyt tekemättä.