by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

lauantai 11. kesäkuuta 2016

Kesä avautuu Hartolassa


Tänä vuonna oli pikkasen lämpöisempää kuin 2014 jolloin olin itte telttani kanssa paikalla (kuva yllä), silloin oli Kielon nimipäivä eli kesäkuun 14. Lapaset jos niitä olis ollut, olis käynyt kaupaksi.


Tänään myös Sysmässä oli Hulluin Lauanai-markkinat, jotka yleensä kesäkuun 1. lauantaina, mutta tänä vuonna koulujen päättäjäiset siirsivät ko. markkinoita viikolla eteenpäin. No en ollut sielläkään. Vuosina 2013 ja 2014 jolloin paikan hinta pomsahti suht reippaasti niin en sitten viime vuonna enää sinnekään mennyt vaan "telttailin" ihanaissen Sysmän Kirjkaupan terassilla. Siellähän kävi kauppa siihen malliin, että pisti miettimään, että "mitä musta isona tuleekaan?".Tuotetuuletusta, mitään en ottanut... eiku myynyt. Mut siitä se ajatus sitten lähti, selvittää kuinka tuon itsestäni riippumattomista syistä kesken jäänyt kirjanpitäjän tutkinnon saisi vietyä ns. maaliin. Nykyään siis koulutusluettelossa komeilee tieto Taloushallinnon ammattitutkinnon suorittamisesta.

No mutta tullaanpas takasin tähän päivään. Op:n mittari näytti 10 plussaa, kohosi tovin päästä näyttämään 11 lämpöastetta johtui varmaan siitä kun pilvet toviksi sivuun auringon edestä siirtyivät.  

Olin Alban kanssa aamulenkillä ja joten tilausuuden avaussanatkin tuli kuultua. Ilmeisesti tehtävä oli tupsahanaut yllättäin sillä sen anti oli yhtä runsas kuin oli tilaisuudessa myyjiä. Pari seikkaa siitä jäi mieleen KunkkuAreena ja Matkahuolto. No KunkkuAreenahan on jo avattu joulukuussa 2014, eli ei nyt ihan tän päivän uutinen ja mitä Matkahuoltoon taasen tuli niin ... on se hienoa että "on syntynyt yksi työpaikka lisää". Niin olihan tämä Matkahuolto jo olemassa vain vetovastuu vaihtui kunnalle. 

Itse torikierros ei hirmusti vienyt aikaa. Mutta toki Railin Puhtaus ja Pullan (kuva alla) sämpylät piti ostaa. Niistä on aiempaa maukasta kokemusta. Mukaan lähti myös Railin leipoma ruisleipä reijän kanssa.. niin sillä Raili laittoi matkaan sen osan leipää joka oli reijästä jäänyt. Leipää en viel oo maistanut joten.. enkä muten sitä reikääkään.Alba kiinnostuo naapuripöydän antimista ja kuvasin itselleni mielenkiintoisimmat myyntituuotteet tuossa tapahtumassa. Tölkkiklipseistä tehtyjä pöllölaukkuja.


No tulihan käytyä, ja oli siel nyt jonkin verran kuitenkin porukkaa. Ei kyl yhtään harmittanut että omat tuotteni odottavat Pinxinmäellä huomenna alkavaa parin kuukauden mittaista rupeamaa.


No jos kuiteskin tähän loppuun päivän näyttävin myyntipiste, ettei liian mollivoittoiseksi mene... Pipo ja pystyyn nostetu kaulukset siis kertovat ettei ihan hellettä ollut.