by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

lauantai 25. kesäkuuta 2016

Kuinka meistä tuli Hukkapätkiä - design by itu - Satu-saunahattu Hukkapätkä


Heipsis vai pitäiskö sanoa ett Hukkis

No olemme besign by itu - Satu-saunahattujen 13. malli. Vaikka emme sinänäs taikauskoisia ole aloimme hetken tuota epäilemään että näinkö sittenkin tuo 13. on epäonnen luku. Sillä aluksi luulimme että olemme Menninkäisiä. Kolmesti asiaa ihan tiedusteltiin ja myöntävä vastaus tuli. Taisi olla Juhannustaikioja tai jotain muuta ilmassa, sillä silloin elettiin Juhannusta 2016. Mutta sitten alkoi asiat muuttua, taika haihtua.

Saimme tietää. että emme saisi kutsua itseämme Menninkäisiksi eikä henkilötunnustammekaan (tuotenumerosarjaammekaan) saisi käyttää puhumattakaan runonlurituksesta joka nimeemme liittyy, siis ovat ns. koko nimemme, mutta käytännöllisyyssyistä ja siitä että te ihmiset käytätte lyhyitä versioita on meilläkin sellaiset. Niin paitsi on yksi poikkeus, Mielensämuuttajalla ei ole pitkää nimeä, hän on vain ja ainoastaan Mielensämuuttaja, koska värinä hänellä voi olla joku kausiväri tai väri-mix jota ei ole kuin tietty erä. Tämä keitä me olemme selvisi kun paikalle saapui meidän Hukkapätkien Kuningatar Lempi Leiskuvainen ja hän kertoi että olemme Hukkapätkiä kaukaista sukua Päivämenninkäisille. Värimme ja kokonimemme löydät tuosta "Sivupistoista" sinne Itu laittaa kuvan ja henkilötunnuksemme. Lempi Leiskuvainen
siinäpä vasta nainen
Hukkapätkien kuningatar
avantojen valtiatar.
Syntyi syvällä maan kuumissa uumenissa
esiin astui - kun järvi viel oli jääissä
Ja voi sitä iloa ja värien riemua sekä helpotusta että voimme lisääntyä ihan ilman minkään "naimakauppa" hyväksynnän kautta. Menninkäisnimeä Itu ei aiemminkaan ollut muutoinkaan halukas kaäyttämään, koska se viimoisin henkilökahtainen mielikuva hänellä oli eräästä tekstistä, joka käsitteli suhtautumista narsistiseen ihmiseen. Siinä oli kerrottu, että jos joutuu syystä tai toisesta yhteiseloa tällaisen kanssa viettämään, niin ajattelisi tiukan paikan tullen suunnilleen näin, että tuo toinen on "vain pienen pieni menninkäinen,  eihkän hän sinulle mahda mitään.... ". Ja jos tunnistit omaksesi ja hauat että nimesi mainitaan ilmottaudu Itulle. Kyseisiin luonteen omaaviin Itu on törmättyä, mutta meidät huovutettuaan hän oli valmis tuonkin suhteen mennä eteenpäin ja hyväksymään meidät Menninkäisinä, joita siis emme sitten olleetkaan.

Itun sisko ilahtui kun luuli saaneensa nimikkohatun. Kun hän on kokenut itsensä sadunomaiseksi menninkäiseksi, mutta nimeksi sitten tuli Itua kuvaava nimi jota hän itsestään on käyttänyt, siis tää Hukkapätkä nimitys.

Mutta mennäänpä saunahattujen synty projektiin sillä sen tunnemme paremmin kuin kaukaisen historiamme, tossa vähän sukujuuriamme, sillä sukupuuksi sitä emme kutsu koska juuremme on syvällä maassa.


Vihtavetreä - 10-ViVe-M610

Itu huovutti ensimmäisen Satu-saunahattu mallinsa kesällä 2013 ja nimesi sen Vihtavetreäksi, tästä mallista meille Hukkapätkille on periytynyt tää huippumme. Eräs asiakas marraskuussa 2015 etsi "Maahisen" tyylistä-saunahattua. Hän oli lähettnyt pari kuvaakin, että millaista. Kuvat olivat toisen huovuttajan ja Itu oli todennut, että kuuluu kategoriaan tuoterekisteröidyt tuottetee tai vastaavat, mutta käviskö Vihtavetreästä leveäliereisempi malli, ja se kävi. Silloin syntyi tämä perusmuotomme. Itse saunahatusta tuli sitten Vihtavetreä maahinen tai Maahisen vihta. Sitten muotti jäi odottamaan. Ja eihän Maahisesta pitkämatka Päivämenninkäiseen eli meihin Hukkapätkiin olekaan... 

Vihtavetreä Maahinen 10-ViveM-M605


Te ihmiset varmaan kutsutte näitä sukulaisia serkuiksenne, me taasen fuusioiksi eli tuossa vielä meidän fuusioita jotaka ovat Vihtavetreän muotista syntyneet ennen meitä. Löylynhenki lämpöinen, Löylypoika Auterinen ja Yksisilmäinen hikipisara ovat samalla mallilla syntyneet.


                         

Olemme kuulleet että olis tulossa vielä yksi fuusiomalli seuraksemme, mutta siitä Itu varmaan itse sitten kun se aika on. Sen verran kuitenkin tiedämme että, talvella hatarat ajatukset sitten siihen malliin ovat kiteytynyt keväällä 2016.