by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

torstai 9. kesäkuuta 2016

Maila Talvio Salongin kesänäyttley 2016 avajaiset


Sain kutsun avajaisiin 8.6.2016 klo 17:30. Kutsu tuli Hanna Vahvaselän äidin Mallan kautta kun kävin koirani Alban kanssa heitä Hiirolassa villanhakureissun yhteydessä moikkaamassa. Alba näki jälleen serkkutytön ja vilahduksen mummostaan. Eli Hannan töitä nähnyt jo aiemmin hänen vanhempiensa kotona.

Vaikka täällä Hartolassa viisivuotta asunutkin ja tuosta useasti, Albankin ja aiemmin Pumban kanssa ohi kulkenut ei ole tullut poikettua. Ensikerta oli myös taidenäyttelyssä käyntinäkin. Kaapista jotain muuta kuin "koira-arki-vaatteita" ja keli oli sopiva heittä hartelle omaa design by itu - tuotantoa, eli Mari-poncho Luumu-orvokki, ja Leea-laukku Hohto-pitsi-Helmi-Keiju.
  

Saavuin paikalle vartin yli viiden ja autoja oli parkissa ruhtinaalisesti. Mustan vastaavan näyn aiemmilta vuosilta, nyt tiedän että miksi.


Koska oli hyvää aikaa niin napsin muutaman kuvan ennen alkua. Sopivasti myös Hanna tuli vastaan, ja muistin hänen äitinsä terveist välittää. Hannankin tapasin ensikertaa. Sireenissä oli muutama upea todella tummansävyinen kukinta. Lapsuus tuli mieleen ja mummon sireenipensasaita. 


Tässä ne sitten ovat Hanna Vahvaselän työt. Valitettavasti kuvat ei tee niille oikeutta ne pitää itte nähdä. Kolmiuloitteisuus ja hohto josta häivähdys tuossa alemmassa kuvssa.


Alla olevasta työstä Hanna kertoi että se on tavallaan "uusio", taustalla ja edessäkin näkyy vanhaa ja sitten uutta. Kokonaisuus vastasi loistavasti vapaamuotoista näyttelyn "punaistalankaa" eli aihetta Aika. Työssä tuli ajankerrostumat kivasti esille.Näytteilleasettelijat kukitettiin Hartolan kunnan Marja-Leena Koiviston näyttelyn avauspuheen jälkeen, omaa nelikka hakemassa tässä Hanna.


Yläkerrassa oli sitten Sini Majurin lasinpuhallustöitä, joitsta yksi tuossa kuvassa alla. Vierasjoukossa ihmetystä herätti kuvioiden saanti puhallukseen, itse lasinpuhallus sinänsä oli usealle tuttua.


Orvokki-fanina tietty huomio kiinnittyi tuohon lähes seinänkokoisen orvokinterälehdistä tehtyyn Janna Syväojan teokseen. Noistahan voisi tehdä julkisiin, tai miksei myös yksityiskoteihin osittain läpinäkyviä väliseiniä. Ja hänen sivuiltaan löytyneistä koivuaiheista, joka puolestaan lempi puuni, niin esim. saunan ja pesuhuoneen väliin upea koivuteos.. hmm.. saiskohan noiden koivunlehtien lehtivihreyden säilymään?


Nämä seuraavat varsin huonolaatuset kuvat on napsattu videoiden etukuvista, eli kyseisiä kuvia kun klikkaa niin pääsee mukaan tanssitaiteilija Jukka Ristolaisen matkaan
Tässä töiden vierellä seistessä ja ootellessa kun Hanna vaihtoi toisten kanssa kuulumisa tuli parikin ihmistä kysymään että ovatko ne mun töitä, totesin että ei, ne ovat Hannan. Sinänsä hassua kun olen ollut omia töitäni toreilla ja markkinolla myymässä olen monesti törmännyt siihen että ihmiet olettavat että olen "vain" myymässä niitä, tai että olen ne ostanut ja nyt kaupittelemassa. Näin kävi viime vuonna eräillä markkinoilla naishenkilö kehu ja katseli neulomiani ponchoja ja totesi puoliääneen että "et tuu saamaan ees omias pois"... no ennenkuin ehdin keksiä kysyä, että mikä saa hänet näin sanomaan, totesin että "eiköhän niistä kuitenkin langanhinnan saa"... ilme kertoi, että tässä kohtaa hän tajusi, että olin myymässä omaa kättenitaitoa.Tanssiva taideteos tanssitaiteilija Jukka Ristolainen ja taidehistorian professori Annika Waernerberg Jyväskylän yliopistosta - luova hetki Hanna Vahvaselän teosten rinnalla.

Kiitos Hanna ja Maila Talvio-salongin näyttely, tunnelma oli oikein leppoisa ja rento, esillä oli paljon muitakin varsin erilaisia töitä, joten kannattaa itse käydä katsomassa ja kokemassa.