by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

maanantai 25. huhtikuuta 2016

by itu - Satu ja Sauli-saunahatutVaikka by itu Satu-saunahatut ovat iloisen värisiä ja hauskoja on niillä kuitenkin ihan oikea tehtävä. Yhä useammat saunojat, kylpiät ja avantouimarit suojaavat päänsä ja hyvä niin.

Parhaan ja helpoimman suojan saa huovuttamalla valmisetusta saunahatusata. Siinä ei ole ikäviä saumoja, ja villan ominaisuuksiin kuuluu ns. itsepuhdistavuus, eli pelkkä tuuletus riittää. Toki voi pesaista ihan kädenlämpöisellä mäntysuopaliuksella ja huuhdella, sitten kierää kuivaksi ja muotoilla märkänä päässään ja asettaa hatun kuivumaan.Sen lisäksi että Satu-saunahattu on hauska ja värikäs,vaikka löytyy mallistosta myös maltillisempiakin malleja ja värejä. Löytyy mm. Sauli-saunahattu joka on alpakanvillasta käsinhuovutettu. Alpakanvillainen on saunahattujen aateliaa. Niitäkin saa luonnonväreissä.


Mutta niitä syitä:

♥ Suojaa päätäsi ja korviasi, etenkin jos lookkisi on "UKK"

♥ Helpottaa tai ehkäisee saunomisen jälkeen joillekin syntyvää päänsärkyä

♥ Käsitellyt hiukset säilyvät pidempään hyväkuntoisina ja väri hehkuu pidempään kun suojaa hiukset

♥ Jopa ilkeiden kaksihaaraisten synty pitkittyy


mutta, ihan lääkäritkin ovat asiakkailleen suositelleet/määrännet saunahatun käytön

♥ jos on riski saada sydänkohtaus,

♥ tai todettu verenkierron ongelmia

♥ tai aivokasvain


Itse en enää osaa sauna ilman omaa "Satuani" ja asiakkni ovat olleet tyytyväisä ja kertoneet mm. saunomisen jälkeisen tuon päänsäryn hävinneen.

Se vaan täytyy itsekokea, kuinka "Satu tai Sauli" sinulla toimii.

Avantouinnin ja päähineen pidon yhteyden lähes jokainen ymmärtää sen lämpötilaeron lämpötilaeron ja päänkautta haihtuvan kehonlämpömme takia. Mutta harva tulee ajatelleeksi että saunoessa tuo lämpötilaero ei välttämättä juurikaan poikkea avantouinnissa syntyvään tai kuinka paljussa/kylpytynnyrissä ihanasta lämmöstä nauttien unohtuu että helteisenkin päivän jälkeen ilma viilenee ja ikävä niskajumi tai päänsärky hauskan paljuillan jälkeen. Tiedän kokemuksesta että ei kiva, silloin ei viel ollut "Satuja tai Sauleja"

Luovimon nettipuodista löytyy vapaana olevat ja toki tilauksesta omia mallejani ♥