by itu

Oma valokuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Usein kysyttyt - itu vastaa

1. Teetkö nämä itse?
Kyllä, kaikki on itseni tekemiäni ja by itu -mallit/tuotteet ovat itseni suunnittelemiani, jotkut asiakkaan toiveista tai näkemäni asioiden fuusioitumia. Eli yhteenkään tuotteeseen ei ole valmista ohjetta toisaalta lainattu/ostettu. Kaavat, neuleiden silmämäärät ja huovutusmenetelmät ovat kokemuksen kautta muotoutuneet.

2. Teetkö tilauksesta?
Kyllä ja en. by itu -tuotteita teen myös tilauksesta (esim. yrityslogot pipoihin), mutta en sitten toisten suunnittelemia malleja esim. Novitan lehdn sukkamallia.

3. Kauanko tämän tekemiseen menee aikaa?
Kyllä jokaiseen oma aikansa menee. Ja jos tilaat Itu-sukat varastoväreistä, ilman että on tilausjonoa niin voin luvata ne noin parin päivän päähän ja Marko-ponchon noin kuukauden päästä. Huovutustuotteissa on aina huomioitava kuivumisaika ja viimeistely. Ja kun itse tuote on valmis, niin sen esille pano myyntiin tai matkaaminen ja osallistuminen torille ja markkinoille ottaa myös aikansa.

4. Miten tämä on tehty?
Tuotteesta riippuen vastaan: Neuleet ovat kaikki käsinneulottu. Huovutuksista kaikki hatut ovat käsinhuovutettuja, osa huiveista, mutta isommat ovat käsin aseteltuja mutta koneessa huopuneet. Viimeistely myös käsin. Osa tuotteistani myös ompelukoneen tai saumurin kautta kulkevat.

5. Saako tinkiä?
Ainahan sitä voi yrittää, ja joidenkin mielestä toreille ja merkkinolle se kuuluukin. Toki asiasta voidaan keskustella ja katsotaan mihin päädytään, mutta voisin myös kysyä, olisiko valmis itse tekemään työssäsi puolipäivää, puhumattakaan 2-3 viikon ajasta -10 % pienemmällä tuntipalkalla tai pienemmällä eläkkeellä?

6. Mistä näitä voi muulloin ostaa?
Verkkokaupastani eli Luovimon nettipuodista, silloin kun en ole jossain toisaalla myymässä. Koska suurin osa on uniikkeja, ne eivät voi olla siten kahdessa paikassa yhtä aikaan tarjolla.

Muut paikat löytyvät luovimon nettipuodin etusivulta

Piillotetun arteen Johannan Playmobil-assari sai postia ja lähti aarretta etsimään - jatko-osa
 Tarina jäi viimeksi tähän

Instagram tililleni ilmaantui päivittäin tieto aarteenetsinnän edistymisestä.


Ensimmäinen rasti vei playmobil-assarin saunomaan... tai ei ihan mutta melkein.


Joskus lapsena leikittiin "aarteen" piilottamista ja sitten piilottaja vinkkasi että "lämpenee" tai "kylmenee" riippuen siitä lähenkö hän käätköpaikkaa vai ei. Lämpeminen tarkoitti että lähestytään. No mutta avannosta ei voi sanoa että olis lämmintä, paitsi jos on Paljusammakko Satu-saunahattu päässä. Viileistä tunnelmista etsinnän viimoiselle rastille.

Ta-daa... se oli siellä.. löytyi... taisi Assari tarkoituksella pitää jännitystä yllä, luuen ma... on meinaan sellainen alan ammattilainen että olisi heti Paljusammakon paljurastilta käynyt pongaamassa :)
Kiitos Playmobil-assari ja Johanna hauskasta aarteen etsinnän kommentoimisesta ♥