by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

torstai 12. toukokuuta 2016

Valokuvatorstain 409. haaste - sävy


Tässä Satu-saunahattu Vihta & Vasta väriltää - keltaisen ja sinisen yhdistyessä eri sävyissä, näitä sävyjä useinmiten kutsumme vihreäksi.

Design - mikä ihmeen design


Käväsin viime viikon lauantaina Turussa - Turun Design Festivaaleilla kun olin osallistuntu TDF Awards 2016 -kilpailuun harrastaja luokassa.

Itse kyseistä sanaa oon vierastanut ja pitänyt esim. Alvar Aallon maljakkoa sellaisena, eli tuotetta jossa on jotain siis sitä jotain. Mutta nyt Turussa käydessäni jäin miettimään syvällisemmin, että mitäs se nyt oikein on tuo design. Siellä ja muualla näitä design tuotteita katsellessa ei voinut kuin itsekeni hämmästellä. Tällä aikaisemmalla ajatuksella kyseisestä sanasta tuotteita nähnyt, mutta sitten toisaalta myös nähnyt tuotteita joista on tullut "design" kun siihen on liitetty tekijän merkki, vaikka itse tuote mun itteni mielestä voisi olla 1. luokkalaisen käsityötunnilla tekmä työ. Toki ekaluokkalaisistakin helmiä löytyy ei sillä, mutta varmaan ne jotka eivät ruvenneet kaksihaaraisia tekemään sinne missä niitä ei ole, ymmärsivät yhteyden.

No Googletin sanan merkityksen ja sinne rapisi hohto kyseisestä sanasta. "suunnitelma, piirros, luonnos, kuvio", jne, eli siis ihan mikä vaan kuten palveukin voi olla sitä. Tämän nieleminen siis "palvelu design" kesti tovin, mutta nyt kun avasin tuon sanan niin miksei.

Siispä tuo Sari-poncho joka oli myös tuolla kisassa mukana, on "design by itu" siinä on muotoa ja ajatusta esim. se että autoillessa ponchon voi pukea siten ettei "häntä jää pyllyn alle". Totetuaakin voi myös ekologisesti ihan päättelylangoista, lankakerin jämistä aina kotimaisesta lampaanvillasta välillä huovuttaen mahtavan talvikäyttöisn ponchon. Mahdollisuuksia on monia ja uniikki kappaleita silti.