by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Vähän kade kun ennen vanhaa tää oli normaalii - lähiruoka


Tää kesä mulla ja Alballa menee tuolla Sysmän Pinxinmäellä kesäkaupassa, ja eilen sinne saapui Sysmäläisen lihakarjatilan Risteli Charolais naudanjauheliha erä. Pakkohan siitä paketti mukaan oli ostaa. Niin se on viel tuoreena ei pakasteena, tosin vähän on sellainen olo että taitaa tää tyttö kaivaa pakkaseen sellasen kolon viel yhdelle paketille.

Siis onhan mun töitteni lisäksi sitten tuol myös mm. Sysmän Luomuherkut tekemää Sipulikeittopusseja.Minäpä toimin "papina" ja yhdistin nämä kaksi kera "bestmanin" virkaa toimittaneen luomukananmunan ja "kaason" virkaa toimittaneen kermaviilin. "Häävieraina" korppujauhot on "by itu" eli leivän murusista ja leipäpussien pohjista kerätyt "korppujauhot". Kuokimaan tietenkin "kuokitut" perunta..tosin nyt täytyy sanoa, että ehkä nuo on kyl koneellisesti nostettu kun lähikaupasta hain sekä päivän salaattiannos chilimausteella terästetyllä Vavesaaren tilan salattikastikeella, jota myös kesäkaupasta löytyy, höystettynä.


Tuosta noin 600 g lihamäärästä sain ruokalusikoilla pyöriteltyjä lihapullukoita 20 kappaletta, eli viel neljä päivää saanen herkutella tuolla setillä, jonka annos hinnaksi n. 3,00 e ite tehtynä... mitäs se pizza oikein maksokaan... yli 6,00 e eli mietippä sitä :)