by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Kesä - mikä kesä - mihin se meni - näkikö kukaan?


Meillä kesä meni Sysmän Pinxinmäellä - mielenkiintoinen rupama puotipuksuna. Siis myin taidenäyttelyyn lippuja ja puodissa olleita tuotteita, myös omiani design by itu Avainlippu - tuotteitani.

Assarina mulla oli kromfohrländerin urospentui Alba. Alla olevien kuvien väli on 2 kk, näin Alba kasvoi tuona aikana. Eli ekassa kuvassa 4 kk ja jälkimmäisessä 6 kk. Maitohampaat ehti vaihtua. Alban virallinen nimi on muuten Beduar,s Ars Gratia Artis (Taidetta taiteen vuoksi) osuva nimi kesätyöpaikan assarillani.
 

Kun aikoinaan mua kysyttiin että tulenko töihin, totesin että mikä jottei, mut tää kielitaito ei sit oo mikään loistelias. Tuota sain kuitenkin huomata että asiat tuli hoidettua myös turistien kanssa, jos ei muuten niin Googlen kääntäjän kautta. Oikeastaan vain sitäkin kerran kun saksalaispariskunta etsi saksalaista sanaa Tyrnille. Yllätin siinä itseni, toki välillä oli että mitä mitä... mutta selvitettiin "lontoolla" vanhoja aiempien vuosien näyttelytöiden "missä mahtaa olla" tilannetta ja lipun myyntiä sekä tietty omieni tuotteitteni. Etenkin saunahattu oli sellainen jonka käyttöä kovin ihmeteltiin. Yksi muuten matkasi Italiaan erään mukavan valokuvaajan matkaan.
Taidenäyttelyn ehdoton suosikkini oli Riikka Helmisen - Kipinätaide - tekemä Ilves, toki myös kuvissa muutkin olivat mahtavia, mutta ilves vei sydämen, onneksi se oli jo varattu.Tapasi Riikan itsenä ja totesin, että toinen taiteilja jonka tänä kesänä tapaan, ensimmäinen oli Hanna Vahvaselkä - molemmat ovat mukavia eivätkä ollenkaan sellaisia "etsä tiedä kuka mä oon"-tyyppejä. Tosin juuri huomasin, että kumpin tekee erillaisia toisistaan ja muutenkin omannäköisiään töitä, isoja ja ruskean sävyisiä.

Toinen ihastus oli Sakari Peltolan "painavat sanat". Mulle ainakin uudenlainen näkemys käsitellä kiveä. 

  

Toki näyttelyssä kävi muitakin julkisuudesta ja ei julkisuudesta tutuja. Kuten "Missä on baarin tyttö" -kuvaaja Jarmo Nieminen. Hänen kanssaan jutustelu alkoi Abasta. Hänellä oli näyttely Sysmän Matkabaarissa, jonka kävin katsomassa - upeita ja kuvaavia kuvia kyseisestä ajasta. Sitten ihania yllärivieraita kavereita ja sukua.

Ainoo mikä jäi hieman harmittaan oli huovutusajan niukkuus, etenkin Linnankummituksia olisi pitänyt olla enempi, tai ainakin oikeassa paikassa oikeaan aikaan.