by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

lauantai 26. marraskuuta 2016

Suomen Kädentaidot - Tampere - Kiitos ♥

Heti kättelyssä iso kiitos asiakkaille, messuvieraille ja apureille sekä järjestäjille. Ensi vuonna nähdään, ilmottauduttu on ja paikka on sama A-halli tulostaulun alla on paikka mulla.

Mutta kuikas sitten messut menikään. Torstaina parii vaille kasin olin paikalla, kasilta piti aukee ovet, no ei - ihan jonkin verran yli. No ootellessa nostelin autosta sellaisi nyyttejä joita pystyi nostelee jotta siten lavetille ... no harmikseni ja muutaman muunkin ... ei ollut lavetteja kummassakaan pohjoispuolen sisään käynnissä. "Kolleegaa" harmitti, myös se että autolla halliin ajo purkua varten kiellettin kyseisestä käynnistä. Mutta kiitos toimitsijalle joka kantoi osan tuotteistani autosta sisälle. 

Puolituntia myöhemmin sitten lavettitoimitusin saapui.. no mulla oli tavarta jo autosta pois ja auto viety parkiin. Samalla joku pienen maalipurkin kanssa paikkaili seinämaaleja... tuli sellanen olo että porukka on ollut pikkujouljen vietossa ja aamu vähän venähtänyt, sen verran keskeneräsii juttuja oli. No onneksi ei torstaina ollut kauppa päivä, ku ei ollu hymy herkässä ku vähän harmitti. Sitten viel totesin et seinän vieruspöytäpaikat oli kapeempii ku käytävän vastaavan hintaiset, oli taakse jätetty huoltoväli sähkökaapeille. Sen verran uudelleen sisustin et pöydän molemilta reunoilta mahtu kiertämään, kuten aiempina vuosina. Ja hei sinä joka nyt aattelit et mitä siel blogissa purputat, niin kyllä kävin huomiot kertomassa järjestäjille sekä heti, että palautteessa jossa oli myös positiivisiikin. Mut näin perisuomalaisittain nää tietty ensin pomppaa ;)

Ennen myyntipaikan "rakentamista" kävin viemässä "Musta tuntuu" - lahja näyttelyyn ja Uutuustuote kisaan tuotteeni toimistoon.

 

Mari-poncho oli upeasti kekeisellä paikalla ihan otsikon alla - hienoa vaikka tuo punatekstinen juttu vaikuttikin ensisilmäyksellä kuuluvan poncho-sydeemiin. Uutuustuote kisaan matkasi käsinhuovutamani Leea-laukku Morsian. Ei ollu asiaa kymmenen joukkoon. No messuilla ei tehty kauppaa mutta aiemmin vietiin käsistä, eli ainakin "myytävyys" kriteeri tuli täytettyä. Lisäksi siis käsin huovutettu, käsin ommeltu heijastin, pitsi ja helmet, niin ja kehys oli ihka aitoo käsityötä. Ihasteluja sai Leea-Morsian messuvierailta. Niin ne muut kriteerit ovat: erinomainen työnlaatu, uusi muotoilu, esteettisyys, raikas yleisilme, perinteisin menetelmin ha materiaalien innovointi nykypäivään, kestävyys, egologisuus, käytännöllisyys aiemmin myytäyyden lisäksi. No tuossa ei ollut tyynyliinoista talteen kerättyä pitsiä,, joka hyvin kävisi materiaaliksi, mutta rikkoutuneista helminauhoista osa helmistä oli uusien rinnalla.

Perjantai koitti - hupsis parkkipirkot ohjas ihan jonnekin toiseen päähän kuin mistä aiemmin, hätänen vilkasu autoon "ei purettavaa" - ei ees kontiin pysytnyt näkemään - no ei ollut ku yksi painava kassi. No pikkutihkussa sisälle ja into pinkeenä oottamaan. Kello 10 ovet avautuivat.

Se sit kello 13 kävi ja vain kaksi Satu-saunahattua oli lähtenyt uusiin koteihin. Ehdin jo siin miettimään että jos tä tälleen jatkuu niin on sitten kolmas ja viimeinen kerta. No mutta se jäi ajatukseksi - perjantaista tuli mun paras päivä näillä messuilla. Kiitos ihanat asiakkaat ja tutut jotka kävitte moikkaaassa.


Ja ylläoleva lookki sai kyllä monen suupielet korviin. Vaikka ostoksille kaikki eivät tulleet mutta ihastelemaan värejä ja ihan kirjaimellisesti peukkua näyttivät. Moni messujen aikana totesikin että tää on "hyväntuulen" - pöytä päivän piristys. Sitä tarvitsikin sillä marraskuu tarjoili sitä mahdollisiman pimeää puoltaan. Kotiin lähdollä en pitänyt kiirettä, mutta sadetihkussa lähdin suunnistamaan autolle... mikä rivi se nyt olikaan "vanahana suunnistusa harrastaneena" osuin suoraan autolle. No perjantai ruuhka messuporukan kanssa teki sen että ensimmäisen puolen tunnin matkasin parkkipaikalta ensimäiseen kieroliittymään saman ajan kuin normisti kotiin ajaessa .. eli sellasen puolisen tuntia.

Lauantai jolloin messuvieraita oli eniten viikonlopusta, tosin mulla taas ns. huonoin myynti päivä. Perjantaina oli vieraiden osalta tehty uusi ennätys. Kun saavuin lauanaina kävin myös pikku ostoksilla naapuri pöydissä joissa jo "kolleegat" paikalla. Eli jo valmiiksi mietityt ostkset ja sitten löytyöjä.

Sunnuntai oli sitten "kanta-asiaks"-päivä. Ensin tuli viimevuodelta asiakas, tunnistin, mut en ihan muistanut että mikä saunahattu silloin lähti hänen matkaan. Hän oli kävellyt ohi ja käynyt infosta kysymässä että mistä löytyy. Hänellä oli valmiit ajatukset jo että mitä. Kyllä lämmitti mieltä. Myyntipaikallani kävi myös luovimon nettipuodin kautta ostoksia tehnyt ja siinä samalla viime vuonna useamman saunahatun ostanut nainen kiittelemässä. Kyllä edelleen isosti lämmitti. Mut ei täs viel kaikki, ekalta vuodelta ostoksia tehnyt rouva saapui paikalle suunnilleen sanoen "et tultiin katsoo olitko täällä".  - Olin. Pertut ja Sadut lähtivät uuteen kotiin. 

Messut alkoivat olla lopuillaan ja totesin etei tää silleen ihan huonosti sit menny miltä perjantai vaikutti, mut jäi sentään kotiin tuotavaa. Kiitos jälleen järkkärille joka avusti lavetin kanssa. Tosin kiitokset ei viel tässä. Kiitos kutsuvierailleni jotka kävitte - toivottavasti messut olivat teille antoisata, sekä kiitos Kati Alban ulkoiluttamisesta messujen aikana ♥


PS. Jo aiemmin kerrottu "hiplatuin tuote" eli Marita-poncho Kinuskisuklaa jonka olen konttineuleella toteuttanut oli messujen ihastelluin tuotteeni - mutta myös hämmästellyin tuo konttineule - "ai sitä voi noinkin käyttää - sukan varsissa kyl"... no vuos sitten oli eka Mari-poncho konttineuleella mukanani... 

PPS. Videoigin kolmea ekaa kuvaa klikkaamalla
by itu - joulukalenteri 2016
Joka päivä uusi tuotet jouluhintaan. by itu luovimon nettipuodissa avautuu myös kalenterinluukku ja sen tuoteen voi käydä kurkkaamassa täältä blogista.

Kaikki joulukalenteri hinnat ovat voimassa "luukkupäivästä" aina 30.12.2016 saakka, mutta huomioithan että suurin osa on uniikkituotteita, joten ole nopee.

Lämmintä Joulun odotusta t. by itu