by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Saunahattu - saumassa sen salaisuus....?


.... niin tai siinä, että design by itu - käsin huovutetuissa saunahatuissa ei sitä saumaa ole. Saunahattuni ovat saumattomia ja useinmiten lampaanvillasta ja muutama löytyy alpakanvillastakin. Kyseiset villathan ovat ns. itsepuhdistavia materiaaleja eli helppohoitosia vaikka moni saattaa luulla että "onpa sit hankala pestä". Mutta kun ei tarvi - tuuletus ulkosalla riittää tai talvellä "lumipesu". Egologista kun ei tarvi sähköpesukonetta.. tai pesuaineita moiseen käyttää.

Oikeastaan aihe saumasta tai sen puutteesta lähti siitä kun eräillä messuilla osastollani oli vanhempi lapsensa kanssa ja katselivat saunahattujani. Itselläni oli keskustel kesken toisen asiakkan kanssa joten en ehtinyt juurikaan muuta kuin totamaan "juu ei niissä ole saumaa ne on käsin huovutettuja". Kun aikuinen sitä ääneen ikään kin itselleen ja lapselleen sitä siinä ihmettei hattuani kädessään pyöritellen. Ehitvät poistua ennenkuin vapauduin toisesta asiakkasta.

Jäi kovin harmittamaan, miksi he saumaa etsivät. Saumahan on pöpöpeikoille hyvä pesä piiloutua. Huovutettut ja pellavaiset ovat siinä parhaita saunaan että ne ei oo likamangneetteja, ja villasta huovutettu viel vetää pidemmän korren kankaiseen tai neulottuun/virkattuun pellavahattuun verrattuna että se eristää kuumuutta. Huopapaloista ommeltuihin tulee tietnkin ne saumat ja puuvilla tai mikä sit lankana onkaan taas on oma "pöpöpaikka". 

Niin että sitä vaan - et saumattaomuus on se salaisuus... tai yksi niistä miksi juuri käsinhuovutettu by itu Satu- tai Sauli-sanahattu kannattaa valita. Lisäki ne on hauskoja ja värikkäitä, mutta hillitympäänkin makun värejä ja malleja löytyy. Niin ja nehän löytyvät luovimon nettipuodista - myös tilaamalla.