by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

lauantai 4. marraskuuta 2017

Messuvalmennus Tampereen Messut 31.10.2017

Itu itte ja Pasi Rautio

Lokakuun viimoinen päivä ja tiistai pakkasta ja vaik auton sisälämppäri olikin päällä se jostain syystä oli lakossa. Kun siis oli aika lähetä Tampereen.... iik... kirjoitin ekaksi Turun... mistä moinen... siis Tampereen Messujen järjestämään messuvalmennukseen niin parkkipaikalla odotti Pesonen siis autoni joksi hänet olen ristinyt -  muistutaen iglua.

EIkun skrapaamaan, mutta ei hätiä mitiä ajoissa juuri sopivati olin paikalla ja hienosti opastettusti aamupalapöydän luona. Siinäpä muhkea aamupalasämpylä teen kanssa tutustuen toisiin tapahtumaan osallistujien kera.

Sisään Tähti-saliin pääsi kun ensin oli listalta katsonut mihin pöytään oli "arvottu", eli jos oli matkas kaverin kaa sattoi löytää itsensä eri pöydstä. Itte olin yksin niinkuin yleensä suunnitellen, tehden, roudaten, kuvaten, myyden jne... 

Mun pöytä oli nro 12. Miesvaltainen... vai pitäsikö todeta että henkilövaltainen kun nääs lähes Tampereella oltiin... no jälkeeni vilelä tuli yksi naisvahvistus... anteeksi henkilövahvistus. Tutustuttiin ja laitoin heti käyntiortit jakoon.


Tuosta se lähti, ensimmäinen tethtävä... olin jo ehtinyt laata kuvan instagram tililleni.. kun tovin päästä Pasi Rautio totesi että kuvia saa jakaa kunhan niissä on #pasionkingi, #nemukavatmessutyypit ja sit kolms olikohan se #tampereenmessut... Ei nyt ihan kylmä hiki mut nolo rikollinen olo, no olin kyllä laittanut #pasirautio kuvaan ja tuon Tampereen messutkin. Pikainen muokkaus kuvasta ja syylisyyden taakkani keveni.

Koulutus alkoi se oli oiva sekoitus Stand Up komiikkaa ja asiaa. Hyvin yhdistetty pienen ja ison tarpeet, no tovin pääsät sitten kuin kolahti omalle kohdalle.


Ensimmäinen ryhmätyö ja aikaa oli viisi minuuttia. Nyt sit mietin et voiko aihetta paljastaa, mut suurimmasta haasteesta messuilla ja alla oli kello 05:00... eka mielikuva oli että sepä se "herätys".. mutta ei, ei ollut se tehtävän anto vaan aika jonka aikana ryhmät miettivät annetttua tehtävää. Taittelin paperin ja otin kynän käteen ja herättelin "pöytäni"... asioita tuli ja kotin tiivistää sen ytimen. Ajan loputtua sitten Pasi kyseli pöydiltä ei ku siis pöydässä olevilta kuulioilta että millaisii juttuja syntyi. Kiva pieni aivojumppa. Tykkäsin.

Valmennus jatkui ja sitten tuli palohälytys.. ja valmennus jakui.. hmm... siis kukaan ei älynnyt/kehdannut pelastautua. Hälytyksen syytä messuväki lähti selvittämään, ja me istuttiin panikoimatta paikoillamme, tai saimme luvan poistua rauhallisesti aikaistetulle kahvitauolle. Palohälytys oli virallinen testaus ei ns. väärähälytys, mutta ei myöskään toimenpiteitä aiheuttava. Ennen hälytystä ja taukoa oli kerrottu että käykää ottaa hassu kuva "julisteiden" edessä ja täkätkää niin osallsete arvontaan... 


Hassusta en tiiä mut silmät ymmyrkäisenä kuulemasta.. siis muustakin kuin siitä palohälytyksestä. Sitten vielä tekstin alussa ollut yhteiskuva... on ainakin "arpoja" jätetty.

Koulutus jatkui ja tuli viel toinen palohälytys jonka kerrottiin kuuluvan siihen tesitin... sitten  tuli lisää ryhmätöitä - todella kinkkinen monelle - mutta kirjurina luovimoni oli suht tyhjä, vaikka aihetta olinkin jokseenkin ehtinyt mietiä kutsukirjeen luettuani. Tosin Sastamala Messuilla keväällä vahingossa muoostui kutsu "Tervetuloa värikylpyyn" .. no -terapiaan olis voinu myös olla... no mutta koulutus eteni ja rento tunnelma pysyi loppuun asti. Itseasiassa tuntui että aika loppui kesken,siis taitaa olla merkki että oli hyvä koulutus.

Sen jälkeen vielä oli tarjolla lounas ja vapaata höpöttelyä ruokapöydässä, siihen lähes sattumalta vlikoituneiden kanssa.

Nyt kun tämä ns. virallinen sepustus on ohi, niin se miten se sitten by itu - toimintaan vaikutti tai vaikuttaa.

No ensinnäkin olin jo päättänyt että nämä Suomen Kädentaidot messut ovat viimoiset. Tosin 2019 Sastamala messut on silleen ehkä, no sinne onkn hyvää aikaa valmistautua. Nyt nämä messut tulee liian pian jotta kaiken saisi valjastettua kunnolla marraskuun 17. - 19. messuille.

Muutaman yön nukuttua olen huomannut että, jos sittenkin vielä se viids kerta, mutta koska "näin tuplaat" oli myös teemana, niin mietin, että jos nyt sitten tuplaan tämän vuoden messumyynnin viime vuoteen verrattuna (oli näistä aiemmista se paras) niin sitten ilmottaudun 2018 messuillekin - siis haaste otettu vastaan.

Mutta onneksi ei tarivtse 100 % kaikkea uutena, sillä kun rakennuspiirtäjä, .pientalo- ja kalustesuunnittelu taustainen rakennusmestari joka on myöhemmin kouluttautunut taloushallinnon merkonomiksi jolloin puolet koulutuksesta sivusi myös myyntii- ja markkinointii niin näillä jo pystyy karsimaan hyvinkin pitkälle sen kuinka suunnittelen osaston... tai siis no ainakin tiedän mitä saan mahtumaan.... mysö parinvuoden asuntomyynti ja kauhee aika puhelinmyyjänä ovat jättäneet rippeet tähän "en ole myyjä"-ituun. Niin ja kun viimoisin koulutus on taloushallinnon ammattilainen siis kirjanpitäjä niin tuloksenkaan seuraaminen ei tutoa tuskaa teknisesti ainakaan.

Tosin joistakin olin itse erimieltä, siis omalta kohdaltani. Hyvinin kävi selväksi mitä niillä tarkoitettiin. Eli tuoli, syöminen ja kännykkä. Kun itse olen siis itte ja yksin koko olme päivää messuilla niin tuoli on oltava, jalat kyl viimeistään sunnuntaina huutaa  hoosiannaa ja se ihan varmasit näkyy naamassa asti, eli mielummin istun jotkut hiljasimmat tovit tuolilla joka on pöytäni tason yläpuolella ja äkkiästään näyttää että seisoisin. Toisn alas kun avaan suuni. Itseeni kans tökkii nämä istuen asiakkaita "palvelevat". Vettä ja eväät ja ne kyl sopivan tullen siinä pöydän takana "tuhoan", ei ole mahdollisuutta lähee "lounastaa", ja moni ymmärtää. Sitten se kännykkä - no kun mul on tuo izettle niin pakkohan sitä on näpytellä mitä enemmän sitä enemmän kassaan tulee rahaa. Mutta kyllä ymmärsin pointin mitä tuolla kännykällä tarkoitettiin. Se vaan et kaikki ei ihan ole mustavalkoista, ja värit on mun juttu.

Voisin listata oikeastan omat 7-kuoleman syntiä:
1. Liikaa rönsyilen (millainen pöytä tänä vuonna on viel auki) - tosin tähän siitä huolimatta olin tyytyväinen Sastamala messujeni osasto. Toki onko tavoite kontkti vai myynti paikanpäällä - käsityöpuolella kyllä kallistuu myyntiin
2. Inhoan sähköposti-listoja, joten enempä niitä keräile - tosin  ymmärrän sen esim. toisenlaisten tuotteiden osalta että ok, ja kiinteistövälitttäjä aikana kyllä oli "ota yhteyttä" muistiin panot.
3. Miten se asiakas "kampitetaan" ... niinpä.. tosin en messuilla ole törmännyt siihen että "ai sä oot tehny" mutta muualla aiemmin... jostan syystä en ole uskottava.
4. Välillä höpötän LIIKAA - joo uskomatonta mutta totta.
5. Arvontoja ei ole eikä tule - somessa oli ja pientä "työtä" vaativa ei ottanut tuulta, toki osa osasi - oli sentän 295 euron käsin neulomani poncho palkintona.
6. Jaa josku se lapsuuden ujous pukkaa....
7. Apuva... no nyt ihan varmasti on mut just ei tuu miellen..... ja vamaan lytys 8. jne...

Mutta siis kiitos kouluttajalle ja Tampereen Messuille hyvin veitte ja voin suositella niille jotka eivät tätä ole kokeneet.