by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

design by itu - Satu saunahattu - Vuoripiru

Sastamala Messut 2017 - näytteileasettajan silmin


Kolmantena toukokuun viikonloppuna ne sitten oli. Tästä piti tulla vähän pidempi tarina, mutta jossain toises bloggauksessa sit miksi näin ei nyt käyny. 

Ilmottautuminen messuille oli extempore-luokkaa. Kallis omaan mittapuuhuni, mutta jos sieltä jotain poikisi, muutoinkin kuin pelkän myynnin puitteissa. Suunnitelmat mitä toisin enempi esille saunahattujeni rinnalla selkeni. Olihan aiheena puutarha ja vapaa-aika.

Muun aikatulun mukaan keskiviikkona kassien pakkaus, torstaina kassit autoon ja perjantaina esille laitto. Lauantai ja sunnuntai olivatkin sitten messupäiviä. 

Kun kassit oli pakattu taasen kerran kauhistelin kuin ne saan mahtumaan autoon kerralla. Torstaina selvisi että hyvin ja takalasitakin vielä näki ulos. Perjantaina kohti messupaikkaa tapanimukaan hyvissä ajoin.

No voi sanoa että olin eka jo enne kasii paikalla. Vexve Arenan ovet oli auki joten aloin kantaa tavaroita eteiseen sillä halliin menevä väliovi oli vielä kiinni, ja lähes kaikki rompeeni olin myös ehtinyt raahata osastopaikalleni ennen kuin tuo ovi kokonaan aukeni. 


Ensi jännitys, kuinka by itu on kirjoitettu otsalautaan. YES oikein kaikki pienillä, mutta sitten iski harmitus hetkeksi. muut osastot oli valkea seinäsiä, mutta tämä jossa omani oli oli harmaat. No asialle ei mitään voinut, toki aattelin et olishan se ollut kiva tietää etukäteen. No kamoja raahatessa ajatus sitten kirkastui. Kävi vähän samoin kuin aikoinaan Vantaan Ilolaan muuttaessani. Siel oli makkari jossa oli hivenen savunsininen yksi seinistä. Sulattelin asiaa ja verhot siihen makkariin tuli sen mukaan. Siisti ja vuokra-asunto joten en ryhtynyt muihin toimiin. Loppujen lopuksi tuo savunsininen seinän väri oli se joka sitten "muutti" mukanani Hartolaan. Vähän kirkkaamman seinätapetin muodossa. Niistä väreistä muodostui lampaantaljan ja sinisen seinän ja verhojen kautta Avainlipputuotteille hyvä tausta. Siis tuo ajatus mielessäni, prosessoin tuota harmaata osatoa ja kyllä se oli parempi että se oli harmaa kuin valkoinen.


Siis olin miettinyt minkä Marita-ponchoista Jonna-torsolle pukisin. Valkoista olin aatellut, mutta taustan takia sitä ajatusta en ollut vielä lukinnut, mutta tuo harmaa seinä lukitsi sen ja nin Marita poncho Toukokuun Lumi pääsi esille.

Seuraava pikku seikka oli ripustus koukut joita tovin joutui odottamaan, mutta siinäpä nuo pienet paranettavaa ensi kerraksi sitten olivatkin. Järjestelyt olivat mainiota ja henkilökunta innokaan avuliasta. Kiitos.

Siis tavarat oli paikoillaan ja kiitin itseäni siitä että olin tovin viettänyt suunnitellen järjestyksen tuotteilleni, sitten kohti kotia ja lauantaita odottaaan. Aamusella kiersin sitten pikaisesti muut osastot enne ovien avasua ja havaitsin että oli vain muutama lisäkseni runsaammalla tarjonnalla. Muutoin oli tällaisiä ytiryksen "infopistetyyppisii" juttuja arvontoineen.  

Ovet avautuivat porukaa tuli pikkuhiljaa ja "värikylpy" pisteeni sai hymyn huulille vierailioilla. Jokainen kauppa oli tervetullut. Paikalla viileti myös Herra Hakkarainen sekä Tatu ja Patu. Myös joku myöhemmin Huittisten säästöpankin maskotiksi paljastunut sininen "pallo" näkyi messukuvassa.


Vaikka lauanti painoi jaloissa ja muutoinkin niin hetkellinen pakottava tarve oli iltasella huovuttaa Herra Hakkaraiselle oma saunahattu. Kuvan nappasi Herra Hakkaraisen seuralainen" luovutustilanteesta. Hatun reuna oli viel kostea kun ei ehtinyt ihan kuivahtaa. 

Sunnuntain anti oli enneminkin kinnustusta tuotteisiini kuin itse kaupan teko. Kauppaakin tuli sen verran että extempore paikkarahat tuli. Siis kaikin puolin hyvä fiilis messuista, joten vielä kerran kiitos asiakkaille, tutuille virailioille, tuntemattomille vierailioille, julkkis vierailioille, järjestäjille, kanssa näytteileasettajille ja niille jotka eivät tuosta itseään tunnistaneet. Kiitos