by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

lauantai 22. heinäkuuta 2017

Hyvää nimipäivää Leena-pussukka - is back - design by itu


Leena-pussukat palaavat alkuperäisessä muodossaan. Eli pussukkana ilman nirunaruja. Alkuperäiset Leenat olivat myös ilman, mutta asiakkaan toiveesta kaulassa roikkuva malli ja siitä sitten toisen asiakkaan toiveesta olanyli ylttävä malli syntyi, Noin vuosi sitten myin viimoiset silloiset Leenat pois. Kaksi niistä matkasi Aasiaan. Asiakas ensin kysi että löytyykä Muumi-tuotteita, totesin ettei valitettavasti, meillä on paikallista käsityötä. Sitten hän valitsi yhden ja vielä toisenkin matakmuistoksi tai -tuliaisiksi Suomesta.

Nirunasu Leenoissa ongelmaksi muodostui saada tasokasta kotimaista poronnahkaa, josta naru oli. Aluksi oli juuri sopivaa, mutta seuraava erä olikin sitten ohuempaa vaikka lukikin n. 2 mm suuntaansa. Todellisuudessa ne oli 2 mm leveitä ja toiseen 1 mm jopa alle. Kestävyys nolla. Vaikka lähetin reklamaationa helposti käsin poikki nykäistävät niin sain samaa "laatuluokkaa" takasin. Saatesanat oli että ne tehdään käsityönä. Kuitenkin myyntitekstissä oli että poronnahkan yksi ominaisuuksita on vedon kestäyys. Reklamaatiolla taisin myös saada "porttikiellon" kyseiseen verkkokauppaan" kun sen jäkeen tilasin puuhelmiä, niin herjas kassalla, eikä antanut tilata.

Olin vähän äimänä että mikä puolustus huonolle laadulle on "käsityö" sehän mun mielestä on juurkin toisin päivn. Eli koneellisesti voisi olettaa tulevan huonompaa. No en jaksanut enempää tuon asetnteen omaavan kauppiaan kanssa vääntää, joten niistä poronnahanaruista jotka eivät Leenoihin kelvanneet käytin Maria-kaulakoruihin, tosin niihinkään kyseisten poronnahkanauhojen laatu ei ollut riittävä. Parhaiten kuvaa se että poronnahka nauhaan teki samaan kohtaan kolme solmua, ikään kuin päällekäin niin silti se sujatti puuhelmen n. 2 mm reijästä läpi, ja tuoteenhan piti olla n. 2 mm suuntaansa, eli just ja just kikkakakkosen kanssa helmiin pujotettavaa. 

Yksi ajatus oli ommeltavilla kehyksillä, mutta sopiva kunnon hihnalenkkisilmuilla olevia ei sit oikein löytynyt, ja toinen oli se että sit olisi pitänyt jättää tuo persoonallinen läppäpois. Joo olis tullut liian paksu kehykseen jos olis sitä läpää mukana halunnut pitää. Ja Leenojen jälkeen on markkiniolle tullut kankaisia jos jonkinmoista kännykoteloo vaik toki niit oli ennenkin, mutta nyt enempi joten Leenat pysyöön pussukoina, ainaksin siihen asti kunnes joku järkvä olkain juttu löytyy.

Eli silmälaseille ja joillekin kännyköille mainio pussukka ja "talvitakki". Hän jolta tämä pussukka nimensä saanut on edelleen tyytyväinen omaan Leenaansa, siihen alkuperäiseen. Sopivasti pehmentää mutta mukautuu kassissa paremmin kuin kova kotelo. Läppään voi tarvittaessa pyyhkäistä lasit puhtaaksi. 

Niin nämähän löytvät luovimon nettipuodista.