by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Etsintäkuulutus - kadonnut: Hyväntekeväisyyslähetys Pasilan Postista


Viimeinen havainto on tasan kahden kuukauden takaa Postin seurantasivulta: 

"Lähetys on rekisteröity. 25.01.2018 klo 10:41 HELSINKI Pasila 00230"

Sukat olivat matkalla Oulun Keskussairaalaan Radio SuomiPopin Juuso ja Tinni Shown hyväntekeväisyyskeräyken kautta. Se ovatko matkanneet tuossa pakettitulvassa sinne ja lopulta Ouluun, on avoin.

Postin Chatin kautta kun tiedustelin asiaa sain mm. tuollaisen vastauksen:

"Tällaisiin paikkoihin mihin menee erittäin paljon lähetyksiä ei voi kaikkia lähetyksiä kirjata. Siihen menisi henkilökunnalta hirveä määrä aikaa."

"Valitettavasti tämä on normaali käytäntö yrityksille lähetetyissä lähetyksissä."

Noin vuosi ennen lähetin SuomiPopin Popstudioon Kurosen Samile sukat ja hetken päästä Jennylle pipon. Kupikin lähetys kirjautui aivan normaalisti, eli joko palvelu huonontuntut tai käytäntö muuttunut?

Koko Chatti löytyy täältä.

Helmikuun puolivälin paikkeilla olin sähköpstilla uudelleen yhteydessä lähetykseeni liittyen. Tein siis netissä ilmoituksen ja kuvauksen kyseisellä kuvalla postiin. Tätäkin iloitusta varten piti lähettää useampi sähköposti kun heidän kyselykaavakeen tiedot ja seurantanumeronsa kertoneet näitä tietoja heille.

Sain tällaisen vastauksen 14.02.2018:

"Kiitos yhteydenotostasi.

Valitettavasti en osaa sanoa kauanko tuohon yhteydenottoon sinulle kuluu aikaa. Lähetyksestä on kuitenkin tehty tiedustelu 2.2 jolloin ei voida tehdä tällähetkellä muuta kuin odottaa vastausta sieltä.

Ystävällisin terveisin,
Asiakaspavlelian nimi poistettu
Asiakaspalvelu | Posti Oy"

Sukat ovat uniikkeja - lähes tuollaiset neuloin Mouhjärven Sotaveteraaneille joululahjaksi ja niitä on viisi paria, mutta niiden ensimmäinen raita on tuolla tummemmalla sinisellä. Näissä tarkoituksella vaaleammalla. Yksi pari isommat M44-45 ovat tuon näköiset ja ovat Keravalla niin ikään matkalla hyväntekeväisyys keräykseen kehitysvammaisille, ja niiden haltiaa en nyt etsi. 

Nuo parit siis ovat M42-43 ja N38-39 kokoa ja kantapaissä Suomenlippu. 

Tän etsintäkuulutuksen tarkoitus 
1. olisi saada selville ovatko sukat, joka mahollista siellä missä pitääkin.
2. Tuoda esille Postimme toimimattomuuden ja tavallaan välinpitämöttömyyden.
3. Niin ja jos ovat väärissä jaloissa niin toki sekin

Monessa keskustelu jutussa ihmiset kertovat kuin Postissa on hävinnyt tai rikkoutunut. Asiamiespostista kun jotain kysyy toteavat kysy Postista.. hmm.. mielestäni olen postissa.
Myös yksi lähetyksistäni oli laitettu pakettiautomaattiin noudettavaksi vaikka oli lähtenyt siten että asiakas noutaa Asamiespostista.

Onneksi itselle vähän näitä on, mutta palvelusta maksanut niin silloin Postin tulee ottaa vastuunsa. 

Olen pitkään ihmetelly, että miten tämä on mahdollista ettei joku isompi taho ole jo älähtänyt ylipäätänsä Postin toiminnasta tai toimimattomuudesta? En kyllä ole perehytnyt sotahistoriaan, mutta eiköhän se viestin kulku aika oleellista ollut, ihan samon kuin työ- tai parisuhteissa ja yleenskin ihmisten kesken. 

Onkin huvittanut nämä Postin mainokset joulun ja Ystävänpäivän alla jossa toivotetaan tekstarilla toivotukset ja kysytään "koskettiko?"

Niin koskettiko, kun lähetys ei saavu perille ja todetaan että "ei kerkii tehdä mitään kun on niin kiire" - Koskettiko?

PS. Löytymiseen johtaneesta vinkistä vinkkipalkkio (90 e by itu-lahjakortti - valmiisiin by itu tuotteisiin, joka on noin kyseisen lähetyksen arvo) - ei koske Postin kautta tullutta tietoa.