by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

perjantai 27. huhtikuuta 2018

Hävinnyt kännykkä - löytö ja palautus - ihana Orvokki-yllätys


Eilen kun päivätöistä ajelin kotitielle, niin risteyksessä oli nuori nätti tyttö joka otti joko selfietä tai sit maisema kuvaa. No ajoin parkkiin, kävelin sisälle ja lähdimme Absukaisen kanssa lenkille.

Risteykseen tultuamme havaitsin maassa kännykän kuoret levällään.. ei kyl siel oli myös kännykkä. Nostin ylös - näyttö oli aika sirpaleina. Ehkä joku oli ehtinyt ajaa sen yli tuossa välissä. Suojakuoren päällä oli luokkakuva tai sen tapainen kuva, ja kuvan tyttö kyllä muistutti tuota tyttöa jonka olin aiemmin kyseisessä risteykessä nähnytkin. Laitoin taskuun ja kävimme lenkin ja aattelin että syvennyn omistajan etsintään kuhan sisälle päästää. 

Ensinnä kysäisin tutulta, että mikä olis hyvä puskaradio sydeemi, sain yhden fb-ryhmän nimen ja niinpä laitoin ryhmään pyyntöä menemään. No se oottaa edelleen hyväksyntää se pyyntö. 

Puhelin näytti siltä että ei välttämättä ole hengissä enää. Kun siihen hätään kaikeni olin tehnyt unohdin koko puhelimen ja tovin ihmettelin et mikä ääni, no yhen sekunnin... Joku koitti soittaa puhelimen kadottaneelle. Oli sen verran lyhyt hälytys, että ehdin näkemään vain "nimimerkin" joka oli aika erillainen - Googlella asiasta ei päässty puusta pitkään. No jos joku toinen sitten soittelee... tovi ennen Salkkareita soi uudelleen ja pitkään. Omaan puhelimeeni sitten näpyttelin numeron ja soitin siihen kun hälytys loppui. 

Mysteeri alkoi selvitä. Tuon puhelun aikana kadonnut puhelin alkoi soida uudelleen. Edellisen soittajan kehoituksesta vastasin ja kerroin kuka hänen tyttärnsä puhelimeen vastasi ja miksi. Sovittiin että puhelin omistaja tulee noutamaan saman tein puhelimen kun lähellä asuivat.

Voi sitä onnen ja helpotuksen ilmettä joka tytöllä oli kun kadonnut puhelin löytyi. Hän tarjosi löytöpalkkiota, mutta kiitin ja kieltäydyin. Hän lähti puhelimen kanssa kotiin. Ja minä tyytyväinen että omistaja löytyi näinkin helposti.


No tänään kotiin tullessa oven edessä odotti tuo kuvan orvokki-amppeli. Hetken olin että, kukas ja sitten hienoinen epäilys että liittyy eiliseen kännykkä juttuun. Ja niin liittyikin. Lempparikukka ja lempparivärinen vielä - odotti tuon ihanan kotimaisen (avainlippu) kortin kera.

Kortin runo: Piha on lämmin ja avara / meidän kaikkien kulkea / yhdessä elää ystävysten / keskellä maailman myllerrysten.

Runo: Raili Heikkilä ja Kuva: Kirsti Hassinen


Elämän pieniä iloja - kiitos ja kumarrus - jos vaikka tämä kirjoitus tavoittaa orvokin tuojan.