by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Hintakapina - eurontunti

 

*Syvä henkäys*

Niin Itun mitta tuli ny täyteen.... siis näitä "aattelin omaa kukkaroani"... ja kaikkia tinkijöitä. 

Ihan ekaksi kyllä arvostan omaa työtäni siitä nyt ei olisi kyse. Niin paljon ihastelua ja kehuja, etenkin tuotteen saamisen jälkeen on tullut ettei nyt kaikki asiakkaat voi olla väärässä. Tänään viimeksi "tää on kyl hieno ja paksu, lämmin, ei mikään "kiinatuote".

Ajatus kypsähti tähän noin reilu kuukausi sitten kun viimeksi kuulin tossa alussa olevan lauseen. Ajatuksissa kävi et "hei, jos sun pomos huomenna sulle sanoo et teetkö tämän päivän vaikka 10 % halvemmalla, ku aattelin tän firman taloutta". Toki eihän niin asiakastilanteessa voi käyttäytyä, vai voiko? No en mä ainakaan. Pohjalla myös aiempii tapauksii. 

Osittain myös kesällä tullut mahtitilaus, joka niin kuin heti alkuun aattelinkin niin "ei ollut totta". Siis tilaus kyllä, mutta kun reilun 2.000,00 e tilaus haluttiin maksaa max. 50 e/kk lyhentäen. Ei en ooo pankki. Itseasiassa verkkokaupassa on vaihtoehto osamaksulle.

Mutta otsikkoon "Hintakapina - eurontunti". Siis osa "hintakapina" - tuotteista olen jo verkkokauppaan laittantu ja siellä tiedoissa on info "eurontunnti" jutusta. Hinnoittelu koskee osaa valmiita (ei tialustuotteita) ympäristöystävällisesti käsinneuloen tehtyjä by itu-tuoteita. 

 

Ai niin mut eihän niist voi hintaa ottaa ku nehä oon tehnyt sohvannurkas telkkaria katellessa, eihän siitä voi laskuttaa? Vai voiko? Nyt vastaan että: voi. Miksei siitä ,että taidot riittää siihen, ni vois olla laskutuskelpoista? Jos vaikka unissani osaisin neuloa, siis nukkuessani - tosin en osaa, niin pitäisikö sekin olla ilmaistyötä? Must sehän olis erikoislahjakuus ja siitä mainostähdet sais hienoilla "fiiliskuvilla" pomsautettua hinnan järjettömiin.

Siispä laskin tuoteryhmää kohden tarvikkeiden hinnan ja käyttämäni ajan, ja lisäsin alvin siihen vielä. Siis ajan siihen mitä tuotteen tekeminen vie, ei sitä aikaa kun kuvaan tuotteen ja laitan verkkokauppaan, eikä sitä aikaa kun olen jossain tilausuudessa tuotteitani myymässä. Se kaikki menee ihan omaan piikkiin.

Eli nyt siis osa ja tulossa lisää tuotteita joihin olen laskenut työpalkaksi 1,00 e/h. Eli jos haluat tingata euron, mieti haluatko tuntipalkkasi verran halvemmalla tehdä työpäiväsi vaikka huomenna.

 

Viittasinkin jo tuohon "fiiliskuvaan". Oikeastaan aiheeseen josta aikonut ihan erikseen kirjoittaa mutta lyhyesti kysyn: Haluatko maksaa tuotteesta x kertaa enemmän sen takia että tuote on viety esim. jonnekkin kauniiseen luonnonhelmaan kuvattu nuotiolla, malli onnellisuutta hehkuen, juoden kuksasta kuumaa juotavaa? Kyllä mielikuvilla myydään. Mutta se pipo lämmittää tasan yhtä pajon kuin esim tuollen kuin itse sen kuvneena. 

Mulle se tuotteeni on tärkein ja nämä ihanat asiakkaat jotka oikeesti tuntuvat arvostavan, ja he tietävät mitä saavat kun tuotteeni ostaa. Niin sen lisäksi että ne ovat "Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista" mutta myös käytännöllistä, sopivan yksilöllistä ,mutta ennen kaikkea käytettäväksi tarkoitettuja. 

Siis nehän löytyy tuolta luovimon nettipuodista - älkää menkö ostamaan, voitte meinaan saada kauniita käsintehtyjä Avainlippu-tuotteita huikean edullisesti vaikka Joulupukin lahjakontiin.