by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

perjantai 9. marraskuuta 2018

Pahin myyntimoka ikinä - Suomen Kädentaidot 2018.... eiku 2017


Niin siis vuosi sitten Tampersterissa... asiaa tässä nolona vuoden sulatellu. No osittain myös muiden kiireiden on tää kirjoitus odotattattanut itseää. Täältä löydät messujen jälkeisen lyhyen koosteen, ja ehkä tästä kirjoituksesta tulee lyhyempi kun ei ihan kaikkee enää muista. 

Siis noin pariviikkoa ennen messuja olin osallisstunut Pasi Raution Messuvalmennukseen ja tietyt jutut kurssista imuroituna innolla torstaina pöytäpaikkaani rakentamaan. Tosin valmennus oli laidasta laitaan messuille menijöille, ja ihan ei sellaisenaan mielestäni istunut käsityönmessuihin. Tai no itse se hyvinkin kokenut juurikin myyntitapahtumana etenkin kun näin joulun alle sijoittuu. No mutta näillä eväillä ja lyhyellä sulatusajalla koitin parhaani mukaan sitä hyödyntää.

Eli lähetin messuvalmennuksessa esillä olleen asian eli "Kutsun"... ei olisi pitänyt, Gandhin vai kuka se nyt sti oli....kuuluisin sanoin "se oli virhe"...  niin siis... no kerron tuosta kohta enempi. Alla kuva kaappaus @Tuplapasin Twittersivusta, löytyy siis edellä olevalla "osoitteella" ja linkin kautta... toki pikkasen pitää skrollata mut siellä se on.


Tapani mukaan olin jo ennen kasii torstaina oottamassa ovien aukaisua. Tänä vuonna olikin mukavat ovivahdit. Kamoja sisälle roudaamaan... ja aina näemmä löytyy joku "Minä itte"-kanssa myyjä joka ei aattele et muidenkin pitää päästä kulkee... no tuo tukki lahjakaasti sisänkulun, kunne ovivahti kävi ystävällisesti opastaassa. 


No ei ollu tän tukkijan syy, mutta mukini tipahti siinä tavaroiden siirrossa maahan, ja rikkihän se meni - sirpaleet tuottaa onnee. Tai toi oli kyl posliinimuki. Siis palasina oli muki tantereessa, tosin siivosin ne pikkumurusetkin pois ja jatkoin "tavarat sisään"-operaatiota.

Paikka tuttu, mutta oli vähän lisäpöytää ja ajatusta toisenlaiseta sijoittelusta. No eikun tuumasta toimeen. "Näitä on liikaa... näitä on aivan liikaa...." joo niinhän niitä on... mut mitä esille ja mitä "pöydänalle".... 

Mukana oli myös tuorein Ellivuoren sanomat. Omia Satu-saunahattu Vuoripiruja oli heidän matkamuistomyymälässä siihen asti kun siel oli tää matkamuistomyymälä. Silloin olin luvannut/kysynnyt esitejakoa messuilla. En kyl ollut aatellut tuota, et se olisi lehti, mutta kun olin luvannu niin... tosin harmitti kun jouduin tuotteitani kadesti viel sieltä noutaa kun osa oli tehnyt lapinreissun. Lehti pinkka paino ja oli sen verran tuore että muste tarttui käsiin.. .kiva enpä taittele. Nakkasin sen sitten pöydän päähän jonka taakse käsin neulomani Ellivuori pipo ja muu Suomen 100 v sinivalkoinen setti. 

Saunahattu ja toinen, uutuudet Malla-myssyt, joista yksi oli tovin aikaa uutuustuotekisaan tyrkyllä, mut perinteitänoudattaen hain tuotteeni takaisin perjantai aamuna. Siis ei mahu, nää ei mahu, vaik oli apupäöytäki mukana. No lopulta "mahtu". Ja en ollut tyytyväinen pöytäni ilmeeseen. Okei osittain tuo sinivalkoinen teema toisespäässä ja punaruskee toisessapäässä. Mä oon väri-ihminen. No mut eihän kaikki oo, ja onhan niitä jotka tykkää vähän hillitymmästä.

Tämmönenhän siitä sit tuli... video löytyy täältä

Perjantai - ja aamuvideo:
Aamusella kävin kurkkaamassa "sinivalkoinen-näyttelyn". Itse olin sinne vienyt Satu saunahattu Paljusammakon joka oli sinivalkoisissa väreissä, kuten oma pukeutuminenkin, ehkä olin myös ainoa joka näinhin väreihin pukeutui. Siinä kun kävin katsomassa niin paikalle tuli toinenkin näytteilleasettaja. Hän tosin luuli että "Kuulun kalustoon" asuni vuoksi.

Tästä voit hypätä liikkuvaan ja heiluvaan kuvaan

design by itu - Satu saunahattu Paljusammakko Suomi
Oma tuotteeni kyllä erottui mustaa taustaa vasten, mutta tämän toisen kanssa kunkatselimme kokonaisuttaa, niin totesimme taustavärin olevan floppi. Tässä ei ollut riittää tyylikkyyttä, joka olisi tuonut näytteille asetettujen tuoteet esille. Eikä myöskään 100 vuoden itsenäisyyden juhlavuutta.
Olikos se niin, että tää tän vuoden perjantai oli sitten hiljaisin näistä neljästä käynti kerroista.. niin tais olla kello iltapäivä ja hyvin pitkällä ennen kuin ekat kaupat synty. Siin sit tuuli mieleen ajatus että "täytyy olla sit tyhmä - maksaa ittensä kipeeksi siitä että toiset tulee varastaa mun ideat"... ja siin hiljaa mielessä viel jatkoin ..  et jospa ne sit vaan ovat parempii myyjii 

Mut nyt siihen virhekirjeeseen. Siis tiesin, että mä teen kuten ennekin oon oma itteni. Sit alko kummittelee, tai ei kummittelee oikeesti vaan mun päässä. Normaalii hiljasempaa ku oli niin ehti miettii että minkä kulman sermin takaa ne viikset ilmestyy.... sama myös lauantaina. Ei auttanut vaikka otin itteni puhutteluun, et se myyntivalmennus oli just, enkä mitenkään kaikkee saa kahes viikos jne... joo ei auttanut... ei.

Lauantai - ja aamuvideo:
Aavistuken vilkaampi, mut tämänkään päivän myynneillä ei katettu edes myyntipaikkakustannuksia. Paniikki... no ei mutta vahvisti päätäöstä että ei ensivuonna ainakaan. Tosin tältä päivältä tuli asiakas joka myös myöhemmin oli hankinta pmielessä yhteydessä. 

Ja nyt se pahin myyntimoka ikinä: Taisi kello käydä enenmmän taas iltapäivää. Pöytäni luo tuli porukka joista yksi totesi suunnilleen näin "olen parina vuonna osatanut saunahatun, mikäköhän olisi tänä vuonna".. ei kahta ilman kolmatta. Ja mitä sitten tapahtuu... kuulen pöydän sivulta kun multa kysytään onko mulla mahdollisesti myynnissä syylinkiä? Tiedätö mikä sen on? Aiemman asiakkan katsellessa - totean että en ja ei ole. Ja sit se tapahtuu... asiakkaan heitteillejättö. Tämä kysyjä jatkaa kertoen, et se on sellainen sisähuopakenkä jota sodanaikana käytettiin jne... ja hän pojalleen.... En osaa sanoa mikä taika oli, mutta hän sai huomioni, mulla ei edes ollut hänelle tarjota tuotetta ja pöydän edessä vakioasiakas, vaan eipä ollut enää kun tää "koukuttaja" poistui ja käännyin.... joo aika lähelle maanydintä siinä kohti mentiin ja lujaa noin omassa päässäni... siis eikä.... Nyt jos sinä tiedät tai olet juuri sinä asiakkaani joka sitä kolmatta by itu - Satu-saunahattua olit valitsemassa ota yhteyttä. Tuo mokani on maksanut sulle saunahatun - ihan mikä vaan tuosta omasta mallistosta ja viel nimikoinnilla. Anteeksi.

Ainoa mitä tuosta voinen todeta että nyt se on tehty ja siitä ei voi kuin ottaa opikseen. Oikeastaan siel messuvalmennuksessa oli aiheena "pysätytyssana"... nyt tuosta pitäisi jalostaa "pysäytyssana" tällaisiin tilanteisiin, kuinka sivuuttaa tämä "ei juuri nyt asiakas".

Sit olikohan se lauantai vai sunnuntai ni toinen härdelli... olin askarrellut tuollaisen alennus-arvonta laatikon tulitkkurasiankokoisista laatikoista. Tarrannut ja liimannut helmet Suomen lipun malliin. Eli ajatus oli hieno peräti loistava - ei tarvinnut tinkakeskusteluu vaan asiakaan omissa käsissä oli tuo alennus 5-50 % välillä, olinhan vikaa kertaa. No mut käytännössä ei sit oikein kyl toiminut. Ja yhdessä kohti kun olin ojentamassa asiakkaalle tuota sydemii, niin se ei ollutkaan pakallaan. primitiivinen huudahdus "mis se on!" Se oli kiinnostanut asiakasta ja hän oli napannut sen lähempään tarkasteluun - taas sit nolona oltiin. No ei siin mitään mut kun olin työllä ja tuskalla laittanut ne alesummalaput oikein päin heti siihen reunaan... nyt ne oli osin nurin kurin ja ties missä, yksi miltei tippui pois... joo ei enää tollasta mukaan. Alennus saatiin arvottua ja tutia tuli pahoittelemaan, samoin minä, mut sitten laitoin lapun että "näpit irti"... no ei ihan noin mut vastaavaa. 

Se surullisenkuuluisa arvonta laatikko-sydeemi

Sunnuntai - ja aamuvideo:
Viimeistä päivää viedään ja aamualkoikin myyntipäydän muokkauksella. Lehdet kannoin autoon - olihan niitä siitä jokunenkin vieraiden matkaan mennyt, mutta ei niillä ollut mitään konkreettista myynti valttia havaittavissa, ja lisäksi ne vei kuitenkin suht suuren tilan. Ei se kovin muuttunut, mut itelle tuli olo et nyt se on enempi mun näköinen. Tällanen siit tuli.

Sunnuntaista tulikin myynnillisesti paras päivä, viiksiä ei näynyt, mutta muita tuttuja kyllä. Myös Pikkukakkosen Aamunallelle lähti sauhahattu, tosin siihen vähän täydennystä tapahtuman jälkeen sopimuksen mukaan tein. 

Hartolasta tutut tuli moikaamaan juurikin tuon Aamunallen asiakkaan aikaan ja toivotin et tulkaa uudelleen kun olivat lähdös et ehitään vaihtaa kuulumiset. No kello tuli "messut sulkeutuu" ei heitä näkynyt. Aloin pakata tuotteita kasseihin. "Onko tämä sinun?" kuului. No on... olin ihan unohtanut noutaa sinivalkonäyttelystä Paljusammakkoni takasin. Mutta messuväki ystävällisesti toi sen minulle eikä ollut hän ollenkaan että "mikset muitanut" vaan tyytyväinen että tuote löysi omistajalleen. Minä kovin kiittellen ja toki pahoitellenkin asiaa.

Hip hei Hartolan kaverit tulivatkin viel pikaiesti. Toki mikäs kiire kun olivat omalla autollaa, ja kaikki muut halus "Nyt heti pois", niin tulivat pikaisesti moikkaamaan - erikiva. No he lähtivät suunnistamaan ulos ja minä jatkoin pakkaamista. No ei aikaakaan niin pari rouvaa pyyhälisi paikalle. Onko se ihanuus vielä... ja siinä sitten tehtiin vielä kaupat jotka suuruudeltaan oli suuremmat kuin koko perjantai... toki alennukset arvottiin ihan keskustelemalla.

Kiitos ja näkemiin - Suomen Kädentaidot messut ja Tampere.

2018:
Oli tovin että mietin että josko sittenkin, oli meinaan ihan uudenlainen idea myyntipaikan suhteen ja kun sen tekisin... tosin olisi tullut kiirus... mutta kuka tietää josko vaik 2019 tai 2020 by itu kymppivuotisjuhlien kunniaksi... mut luulen et sellasta ei oo aiemmin nähty joka nyt mieles on pörinyt... ja oikeastaan tuo idea motivoi osallistumaan enemmän kuin mikään muu... mut katsotaan katasotaan...

Hei ja kiitos jos jaksoit lukee tänne asti... täst piti tulla lyhyt.. ei tullut.... se on smok ja moi sano itu itte.

ps. joku näppäin häiriö... insert näppäimellä... korvaa vaik kuin sanois että älä.. joten nyt koko teksti myös kaikilla kirjoitusvirheillä.... josko joku toinen päivä sais muokattuu...