by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

by itu - jämälankaprojektia - AuroraTässä taasen yksi käsikirjoittamaton ja leikkaamaton extempore video. Tällä kertaa siitä kuinka hyödynnän neulomista langoistani kaiken. Tämä ei oo mikään uusi idea itselleni eikä tän päivän ilmastonmuutos juttuihin takertuva.

Ensimäisen jämälankaprojektin tein jo 90-luvun puolivälin paikkeilla silloin syntyi villatakki. Harmikseni se on hävinnyt muuttojen yhteydessä, eikä sitä tainnut tulla kuvatuksi, vaikka muista silloin tekemistäni töistä kuvia otinkin. Ehkä se oli "häpeänpilkku", en tiedä. 

Tosin kun vastaavalla systeemillä 2010 jälkeen valmistui poncho, ja häntä kutsuin "jämälankaponchoksi" sain sellaista palautetta, että eihän sitä silleen voi kutsua, ei kuulemma "myyvä" no se kertoi sanojasta tietty enempi, no silloin vielä neulomisientiteetiä etsiessä nimi vaihtui "uusiofuusioksi"... en tiedä oliko sit "mediaseksikäämpi", mut ihan sama.

Mutta siis nyt tuloillaan Aurora-poolotunika ja siin jämälankakeriä myös, sillä pelkistä päättelylankani ei tällä erää riitä. Tätä neuloessa aloin myös kaivaa harmaan ja ruskean sävyisiä lankoja, yksittäis keriä ja sellaisia joista ei oikein mtää yksittäistä synny. Se muuten jouduttaa tuon tekemistä, että pääsen niihin käsiksi. Vaikka värit onkin mun juttu, ja inspiraatioiden lähde niin tykkään myös näistä niin kutsutuista luonnonsävyistä.

Vaikka toteutankin uusista langoista ja villoista tuotteeni, niin osallani kierrätys tapahtuu juurikin näissä "roskissa" eli jämä- ja päättelylangoista sekä huovutuksessa viimeistelyistä yli jääneistä paloista. Näistä jossain kohti lisää mitä kaikke on syntynyt ja syntyy. Osa yhdistettynä ja osa kokonaan näistä tehtyinä. Nämä löytyvät tunnisteen alat "by itu - jämälankaprojektit" vaikka siellä huovutuksestakin syntyneitä juttuja tulee olemaan.