by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

lauantai 4. toukokuuta 2019

Sastamala tutuksi - by itun kanssa - 4. Myönteen silta - Mouhijoki


17.04.2019 kuvattu Lassejen piilotus retkellä, jolloin takakontti jumittui kiinni ja koirani Absu olis siis vankina autoni takakontissa boxissa, joten ajatukset ei ihan kasassa, joenkin nimi tuli väärin.. tosin asian tuossa totesinkin että ny tais mennä mönkään. Kyseessä siis Mouhijoki joka laskee Mouhijärvestä ja joskus tuonne Marjajärveen, jonka kuivatus käynnisty 1962 ja oli valmis 1968. Nykyisin vedet on ohjattu järven entisii reunojen mukaisiin uomiin ja pumppuasema hoitaa kuivattamista terpeen mukaan. Näistä vesi sit vesi matkaa Kiikoisjokeen.

Oikeastaan tätäkään en äänellä aatellut tuon virheen takii laittaa, mutta kun puhe oli että leikkaamatta, käsikirjoittamatta... niin no ei kyl et eka otos, mut tää on eka ja tää nyt tällä kertaa on tällainen.

Tuon sillan toisella puolel jokusen 10 metrii oli viitta kyseiseen Marjajärveen, tai sen "raunoille", siellä en poikennut mutta mielenkiintoista tarinaa ja halusta kuivattaa järvi jo 1800-luvulla. Järvi ja alue tunnetaan linnuistaan, etenkin muuttoaikoina, edelleenkin vaikka kuivitettu on.

Valitsin tämän paikan ihan tuon nimen takia Myöntee, mutta löysinkin runsaasti paikallistietoa mm. Google Mapsin mukaan tuo kohta on nimeltään Jokikulma ja olisi Satakunnan puolta eikä Pirkanmaata kuten Sastamala suurimmaksi osaksi on. Mutta ehkä tämä johtuu tuosta 10 v sitten tapahtuneesta kuntaliitosjutusta, näin epäilen.

Jatkoin matka ja tältä Lassejen piilotus retkeltä sitten ei enempi videoita, kun kello kävi ajateltua nopeemmin ja mieltä kaihersi tuo takaboxi.

Lähdetiedot: Google ja Wikipedia (Marjajärvi)