by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

torstai 30. toukokuuta 2019

Yhteistyöehdotus - palkkana näkyvyys


Meitähän on joka junaan, vaik itteeni ihmetyttääkin tuo röyhkeys pyytää jotain itselleen vastaavati saatua tuotetta vastaan, no jotain näkyvyyttä ryhmän sisällä. Yksityishenkilöitä, joten muistavatkohan saati tietävätkö että tuollaiset tuotepakitit tarvii ilmoitella verottajalle.

Mä ennenmmin maksan euroilla jos haluun johonkin mainokseni. Tuossa taannoin sain meilin jossa ehdotettiin Yhteistyötä, näkyvyys palkalla ja tosiaan jollain tuotepaketilla jolla itselleni ei mitään arvoa.

Minulta pyydettiin 4-6 saunahattua plus yhtä arvottavaksi, tietyn ryhmän jossa oli yli 50 tuhatta jäsentä ja lisää tuli. Oli iltapäivälehdet, tv ja akkainlehdet asiasta kiinnostunita. 

Kyllä kohderyhmä olisi ollut oikea ja ihan vakuuttava sivusto.. niin nyt tulee se mutta. Mailin lähettänyt kertoi, että heitä ryhmää kaikkine apukäsineen on yhdeksän. Nyt hän pyysi maksimissaan kuutta eli kolme-viisi jäisi ilman - miksi? Onko reiluu.. no ei ole. Eikö hän kehdannutkaan pyytää kaikille yhdeksälle niin ja siis tää arvontaa varten eli kaikkiaan kymmentä saunahattua?

Yritystä tässä ryhmässä ei käsittääkseni ollut taustalla vaan yksityishenkilöitä jotka ryhmää pyöritti. Jokusen yön asian kanssa nukuin, lähinnä miettien että miten muotoilen vastaukseni ja kieltäytymiseni. 

Laitoin että kiitos, arvontaan voin lahjoittaa, enkä halua mitään turhia tuotepaketteja, kun en silleen kohderyhmään kuulu.

Tähän sain vastauksen suunnilleen näin "ei....mukaan pelkkään arvontaan, ilmaiseen mainokseen yli 50 tuhannelle kohderyhmän ihmiselle.". 

Niin siis ihan ilmaseksihan nuo Satu-saunahatut syntyvät, materiaali tuppaa tulee ihan ilmaiseski puhumatta ajasta joka menee valmistukseen. Siis no tuo heidän vastauksensa kertoi taas sen arvostuksen käsityötä, no yleensä toisia kohtaan. "Mulle kaikki ja heti" nää tyypit tiedetään. Mut sainpa makeet naurut - kiitos.

Ihan tuon pelkän arvonta palkinnon arvo olisi ollut n. 80,00 euroa ... eli kaikki tuo ja ali on sitten ilmaista. Pyyntö kokonaisuudessaan arvoltaan 500,00 euroa (sis.alv) , niin ja oikeesti reilusti kokoporukalle olisi niin sen n. 800,00 euroa...  

Siis tuo röyhkeys ja epätasajako. Etenkin viel huvitti maininta "Onnea saunahattu myyntiin"... niinkuin ilman heitä se olisi mahdotonta... kuusi vuotta myynyt ilman heitäkin, ja en kyseiselle määrälle edes pysyisi huovuttamaan saunahattu.

Kolleegalle laitoin tuon onnentoivtuksen, hän totesi ilman viikon vinkkiä, mitä mullekin siitä oli tullut mieleen, eli ei pelkästää "luulolukemista". No se voi harmittaa kun ei saakkaan sitä "parasta tikkarii" ilmaseksi.

Hajatelmana kävi mieles et noi kuvan Satu-saunahatut ovat alennetuin hinnoin.. sopivasti kuusi.. teki mieli koitaa että olisin ilmoittanut, että lähetän kuusi saunahattua ja katotaan se arvonta hattu sitten vielä... Luulempa, että tuo ei olis kelvannut ja ne olisi pitänyt vartavasten jokaisen mieltymyksen mukaan huovuttaa. Eli käyttää viikko heidän mielistelyyn... no tää on pähkäilyä mutta, kun tällasii ajatuksii tulee, niin toteen että "tää on nähty" - en tuollaseen haluu haaskata aikaani.

Eli jos oot tätä miettinyt ehdottaa mulle, voin jo todeta että noup!