by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Aito saunahattu - tuntomerkit

Terve olen itu itte ja teen aitoja saunahattuja

Teen tähän ihan lyhyen listuksen mistä tunnistat aidon saunahatun:

1. Materiaali - 100 % lampaanvilla, alpakanvilla tai pellava

 - Nämä aidot materiaalit ovat lämpöäeristäviä, hengittäviä, ns. itsepuhdistuvia, antibakteerinen ominaisuus tekee niistä helppohoitoisia, jolloin tuuletus riittää eikä tarvita luontoa rasittavaa konepesua. luonto kiittää.

- Puuvilla vaikka onkin luonnon materiaali niin sillä ei ole näitä ominaisuuksia.


2. Saumaton 

- Saumoihin voipi pöpöt pesiintyä, etenkin jos on saumoja runsaasti ja materiaali sellainen joka ei ole ns. itsepuhdistuva. Etenkin huokoiset tai frotee ovat sellaisia, ne sitten vaativat puhdistukseen koneellisen pesun - luonto ei kiitä.


3.  Ei reikiä

- Saunahatun tarkoitus on tasata lämmön haihtumista joka on suuri pään kautta, joten "höyryt pihalle" reijät on ihan höhö höpö....


4. Ei muovi härpäkkeitä

- Muovi nyt ei muutenkaan oikein sovi saunahattuun, ja pahin jos sitä on siinä materiaalissa, fleese on keinotekoinen ja kaikki missä on sana keino - niin ei ei.


5. Eikä läpimeneviä brodeerauksia

- Langat ei saunaan sopivia matskuja ja päätävasten tulee loistava "pöpöparatiisin" pito paikka.


6. Tarkemmin aiheesta tekemässäni videosarjassa Miksi saunahattu?


7. Ai niin niissä on by itu - tuotemerkki. 

- Satu-, Saga-, ja Sauli-saunahatut ovat aitoja saunahattuja, lisäksi huovutetut Satu- ja Sauli ovat kotimaisesta raaka-aineesta käsin huovutettuja, ja niillä on myös Avainlippu-merkki.