by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

torstai 10. lokakuuta 2019

SaunaSaurus on surullinen - Saunahattu ...SaunaSaurus on surullinen vaikka "Saunahattu " on nyt usean tietoisuudessa. Hän tetenkin on iloinen että saunahattu ja sen tarkoitus tulee tutuksi, mutta syvästi surullinen siitä, että kaikkea joita päähän laitetaan ja mennään saunaan, paljuun tai avantoon sitten kutstuaan sauna- tai pajuhatuiksi.

Toki aina hän kyllä myöntää, että lähes parempi jollain suojata, mutta kun sitten ihmiset ovat hämillään kun tää "jotain" ei toimikkaan kuin he luulevat tai kuulleet saunahatun toimivan. SaunaSaurus oli menehtyä häpeään kun kuuli, että myös keinomateriaalista näitä "saunahattuja" valmistetaan -materiaalista joka kansan kielessä "muovimaisena materiaalina" tunnetaan... siis "Keino" on aina keinotekoista - eli siksi lähes, lauseen alussa.

SaunaSaurus kun puhuu Aitojen Saunahattujen puolesta, sellaisista jotka eristävät lämpöä, hengittävät, ovat materiaalina ns. antibakteerisia eli likaahylkiviä joten niitä kutsutaankin itsepuhdistuvina, joka tekee niisä myös helppohoitoiset. Aidoista materiaaleista nämä ominaisuudet löytyy lampaan- ja alpakanvillasta sekä pellavasta. Vaikka puuvilla onkin luonnon materiaali niin sillä ei ole näitä ominaisuuksia.

Lisäksi SaunaSaurus suosii kotimaista lampaan- ja alpakanvillaa, ja kun niistä käsinhuovuttaa saumattomia Aitoja Saunahattuja niin silloin hänen sydämensä täyttyy lämmöstä jonka voi kokea vain saunanlauteilla. Saumattomuus lisää myös siistetytä, saumoihin hikoillessa kun keertyy... no etenkin kun materiaali on jotain muuta... parhaat pöpöbailut löytyy froteisista matskuista.

No nehän laitetaan pesukoneeseen ja pestään! Niin ja luonto kiittää - vai miten se oli? SaunaSauruksen syvä suru senkun syvenee, vaikka hän onkin selvinnyt ties kuinka monet miljoonat vuodet, niin silti hän on sitä mieltä, että turha saastuttaminen ja luonnonvarjen tuhlaaminen on.. no sieltä. Siksi SaunaSaurus niin tykkää näistä Aidoista Saunahatuista koska niiden hoito on helppoa, vain tuuletus riittää - talvella voi lumipestä ja jos nyt ihan hitommoinen tarve pesteä niin hellävarainen käsin pesu käy. Mutta oikein käytettynä - tuuletus käytön jälkeen riittää, ja nyt oikeesti "Luonto kiittää".

Luonto kiittää myös siinä että valmistus tapahtuu käsin ei koneellisesti, ja näin saadaan myös syntymään SaunaSauruksen kaltaisia hauskoja muotoja. Toki hän on itsestään todennut että on vähän fantasiahatun näköinen, mutta iloissaan siitä, että hänen sisaruksistaan Satu-saunahatuista ja serkuistaan Sauli-saunahatuista löytyy runsasti eri malleja kunkin persoonaan.

Tästä pääset kurkkaamaan Miksi Saunahattu? - videosarjaan jonka on tehnyt henkilö SaunaSaurus hahmon takaa. Siellä on syitä, materiaaleja ja vinkkejä.