by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

torstai 10. tammikuuta 2019

Usein kysytty - itu vastaa

Kuva: Tuula Heino-Kyllönen


1. Teetkö nämä itse?
Kyllä, kaikki on itseni tekemiäni ja by itu -mallit/tuotteet ovat itseni suunnittelemiani, jotkut asiakkaan toiveista tai näkemäni asioiden fuusioitumia. Eli yhteenkään tuotteeseen ei ole valmista ohjetta toisaalta lainattu/ostettu. Kaavat, neuleiden silmämäärät ja huovutusmenetelmät ovat kokemuksen kautta muotoutuneet.

2. Teetkö tilauksesta?
by itu -tuotteita teen myös tilauksesta (esim. yrityslogot pipoihin kyseiselle yritykselle, logon käyttöoikeuet omaavalle taholle), mutta en sitten toisten suunnittelemia malleja esim. neulelehtien lehdn sukkamallia, taikka tuotemerkittyjä

3. Kauanko tämän tekemiseen menee aikaa?
Kyllä jokaiseen oma aikansa menee. Huovutustuotteissa on aina huomioitava kuivumisaika ja kaikissa viimeistely.

4. Miten tämä on tehty?
Tuotteesta riippuen: Neuleet ovat kaikki käsin neulottu joka siis tarkoittaa sitä että jokaisn silmukan olen puikoilla veivannut. Huovutuksista kaikki hatut ovat käsinhuovutettuja, osa huiveista, mutta isommat huivit ovat käsin aseteltuja mutta koneessa huopuneet. Viimeistely myös käsin. Osa tuotteistani myös ompelukoneen tai saumurin kautta kulkevat. Nämä seikat ovat myös mainittu verkkokaupan tuote-esittelyssä tuotekohtaisesti.

5. Saako tinkiä?
Ainahan sitä voi yrittää, ja joidenkin mielestä toreille ja merkkinolle se kuuluukin. Toki asiasta voidaan keskustella ja katsotaan mihin päädytään, mutta voisin myös kysyä, olisiko valmis itse tekemään työssäsi puolipäivää, puhumattakaan 2-3 viikon ajasta -10 % tai jopa 40 % pienemmällä tuntipalkalla tai pienemmällä eläkkeellä?

6. Mistä näitä voi ostaa?
Sopimalla tapaaminen Luovimon puotiin, eli sovi tapaaminen 040-37 151 30 ja teitenkin verkkokaupastani eli Luovimon nettipuodista. Toisinaan olen jossain toisaalla myymässä, niin Luovimon nettipuoti on kokonaan tai osittain kiinni, eli osa tuotteista piilotettuja. Koska suurin osa on uniikkeja, ne eivät voi olla siten kahdessa paikassa yhtä aikaan tarjolla. Ja tässä suora linkki luovimon nettipuodin etusivulle.

7. Värjätyt tuotteet?
Käsitöissä käytän valmiiksi värjättyjä villoja ja lankoja. Pääsääntöisessä tuotteideni toimittajien värjäys menetelmistä
Pirtin Kehräämön villat värjätään ja Lappajärven värjäämössä, ja mm. pesukintaissa käyttämäni pellavalanka tulee Lappajärven värjäämöltä heidän info
Pirtin Kehräämön kampa- ja karstalangat joita käytän värjätään pmk värjäämössä ja he noudattavat myös EU direktiivejä ja värit ovat ÖKÖ Tex mukaisia.
Kehräämö Mustalampaan villaojen värjäyksestä info täältä.

8. Jälleenmyyntiin?
Luovimon nettipuodissa on ns. jälleenmyyntihinnat. Voit ostaa sieltä ja lisätä katteesi kun myyt eteen päin. Jokaisen tuotteen valmistamiseen menee yhtä paljon aikaa oli määrä sitten yksi tai vaikka sata, joten mitään paljoushyötyä ei sinänsä synny. Myynnissä olevista normaalihntaisten isomman erän hankinnasta toki voit olla yhteydessä ja katsotaan sitten tapauskohtaisesti hinta. Kun olet yhteydessä esim. sähköpostitse liitä tietoihin yhteistietojesi lisäksi yrityksesi rekisteröity nimi, y-tunnus ja lyhyt kuvaus yrityksestäsi ja periaatteistasi.

Nämä löytyy päivitettynä "sivupistoista"