by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

perjantai 11. tammikuuta 2019

Sastamala tutuksi - by itun kanssa - 1. Mouhijärven kirkko


Tästä tämä tutustumismatkani nyt sitten alkaa. Sastamalan Mouhijärven Kirkolta, onhan tätä käyty kuvaamassa ja videoimassa ennenkin, kun kirkonkellojen aikaan olen Alban kanssa aamulenkillä sattunut olemaan.

Wikipedian mukaan kirkko on valmistunut 1858 ja se on Pehr Johan Gylichin suunnittelema. Tuota nimeä en alkanut videolle lausumaan ettei menisi pahasti pieleen. Rakentamistyöt aloitettu vain kolmevuotta aiemmin.

Tämä siis olisi kolmas kirkko, vanhin oli 1500-luvun lopulla ja sen tarkkaa paikkaa ei ole tiedossa. Toinen kirkko rakennettiin Selkeen kartanolta saadulle maaperälle. Jostain syysstä se on sitten purettu parikymmentä vuotta tämän nykyisen jälkeen eli vuonna 1878. Sinne jäi kuitenkin hautausmaa ja silloisen kirkon kellotapulista on kunnostettu kesäkappeli. Kesäkappein suunnitteli arkkitehti Marja Rauhala ja se on niinkin uusi kuin 1999 valmistuntu kohde. Saataakin olla että sinne sitten kesällä.

Viimesyksynä kun olimme Aban kanssa tulossa kirkon mäkeä alas minulta kysyttiin vanhasta hautausmaasta, silloin en osannut sanoa että en tiedä kuin tämän. Nyt tätä tehdessä tuli mieleen että kysyjä ehkä etsikin tuota Selkeessä sijaitsevaa kohdetta. Hienoa juuri tämä oli se yksi uteliaisuuteni tavoite, löytää jotain uutta. Toki olisinhan tuon voinut aiemmin Googlettaa mutta nyt siihen syntyi syy.
Yllä olevalla kuvalla alkaa se eka video - hieman kallelaan ja paikkapaikoin nopeitakin liikkeitä, josko näistä seuraavan vähän oppiksi ottaen.


Siinä portaillhan he kauniissa tammikuisessa kelissä nämä Sastamalan vaakuna neuleeni.

Jos sulla lisäinfoa tästä aiheesta laita kommenttia tulemaan tai sitten vaikka byitu.fi(@)gmail.com (poista @-merkin ympäriltä sulkumerkit) sähköpostilla. Asialliset julkaisen - nimellä - nimimerkillä tai nimettömästi - eli sitne kuin haluat, Siis vietitkö täällä häitäsi?, kastetiinko sinut täällä, onko sukuasi haudattu tänne? tai mikä muu muisto? Kiitos.

Lähde: Wikipedia