by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

torstai 11. huhtikuuta 2019

by itu Satu-saunahattu sai kaverikseen pellavasta Taru-saunahatun
Taru-saunahattu

Vaikka kotimaisesta lampaanvillasta käsinhuovutettu omasta mielestäni on paras saunahattu materiaali, niin kaikkille villa ei sovi. Siispä siksi Taru-saunahattu. 

Koska kyseessä on kuitenkin puhtauteen liittyvä tuote on pellava ainoa vaihtoehto saumurilla surrutettavaan saunahattuun. Sillä pellava materiaalina on likaahylkivä ja niillä on ainutlaatuinen antibakteerinen ominaisuus, toisin kuin esim. puuvillalla jota näkee monene saunahattu materiaalissa tai pellavan kanssa risteytettynä. Puuvilla on helposti sytyvää (lähde wikipedia) joten saunassa ei tämä ominaisuus oikein kiva.


Käyttämäni 100 % pellavakangas valmistettu ekologisesti kasvaneesta kuidusta Öko-Tex 100 standardin mukaisesti.

Tarun muoto on kangasta säästävää, hukkaa ei juurikaan synny ja lisäksi olen suunniteluut sen siten, että siinä olisi mahdollisimman vähän saumoja joihin "pöpöpeikot" pääsisivät pesimään. Tarut ovat kaksinkertaisesta kankaasta, joten e
loa ja ilmettä tuomaan pienimerkki on pienin ompelein kiinnitetty päälikankaaseen, lisäksi ns. silitettävät ovat myös silitetty kiinni. 

Lisäksi olen nämä ennakkoon kutistus pessyt. Sillä pellavahan kutistuu ensipesussa. Pesussa käytin kotimaista Allegro pyykinpesuaineita, ne eivät sisällä zeoliittia, hajusteita, värejä haalistavia aineita eikä säilöntäaineita. Toki seuraavassa pesussa (jos pakottava tarve pestä) voi hienen kutitus, mutta märkänä kun venyttelee muotoonsa niin Taru on jälleen valmis.

Kokoa miettiessäsi laita noin 5 cm lisää esim Yo-lakin mitotukseen. Saunahattu ei saa puristaa.

Esnimmäinen erä on nyt luovimon nettipuodissa saatavilla. Löytyvät valikon Saunahatut ♥ alta > Pellava/Eläinaiheet/Neliönmalliset.