by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

maanantai 29. huhtikuuta 2019

by itu kiittää - Kiitos Sastamala Messut 2019


Pe-su urakka lähes valmis. Lähes siksi, että Luovimon puoti ammottaa vielä tyhjillään tuotteiten paikoille laittoa. Vaikka myynnillinen tavoitteeni jäkin hivenen alle, niin muutoin innolla jo odotellen seuraavia 2021 järjestettäviä, jolloin näillä mietinnöillä onkin sit ihan erisorttinen tuo by itu messuosasto. Vaikka rankkaahan se yksikeseen raahata kaikki juttulot paikoilleen ja takas. Messujärjestäjän Teresan sanoja mukaillen lainatakseni olin "ekana paikalla ja vikana ulos". Siis varmaan oli niitä jotka vileä tänään hakivat, mutta sunnuntain osalta viimeisten joukossa. 

Kiitos siis tietenkin asiakkaille ja kiinnostuneille, katsotaan tulevaisuudessa mitä mahtaa poikia. Kiitos järjestäjille joiden oma osuus sujui jälleen loistavasti, vaikka alihankinta puolella pientä "mitäs nyt tehdään?" ajatusta herättävää toimintaa olikin. Mutta kun ihmiset tekee inhimillisii juttu tapahtuu.

Lauantaina rikottiin jo messujen käviämäärä tavoite, oliko sitten esiintyjien vai ilmaisen sisään pääsyn tai molempien vaikuts. Lauantaina siis klo 13 Suomen Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki, vaimonsa Helin ja Markun kanssa nuiji hyväntekeväisyys huutukaupan. by itu lahjoitti huutokauppaan kolme huudettavaa. Jo aiemmin valmiina olleen Paula-pannumyssyn Kuparipannu, ja näin perinteisesti huutokauppa sai alkunsa "kuparipannulla". Huutohinnaksi taisi tulla 30 euroa. Toisena oli Satu-saunahattu Sastamalan kesä - se meni halvalla 10,00 euroa ja kolmantena Malla-myssy, Jukka-huivi ja Lilli-säärystimet-setti Sastamalan väreissä, tämä meni sitten luultavasti myös hintaan 10 euroa. 


Huutokaupan jälkeen lauantaina ja vielä sunnuntainakin ihmisiä kävi osastolla toteamassa että menivätpä halvalla, olisi niistä enempi pitänyt - no mutta huutokauppa on huutokauppa. Tudessani totesin että "ainakin se 15 euroa näillä, kun lähtöhinta se viisi euroa - eikä sentään myymättä jääneet. Tulihan niillä luultavasti se 50 euroa.


Sunnuntaina ennen messujen avautumista tulin hyvissä ajoin ja kiertelin, ja kohtasin yllä olevan kuvan näyn. Eilisen huutokauppan tuotteet olivat noissa by itu tarralla varustetuissa kasseissa. Ensin tuli mieleen että onko joku unohtanut tai jopa hylännyt huutonsa.. auts... no kurkkasin kasiin ja se oli tyhjä, tai ei ihan pohjalla ollutta vähän syötyä karkkia lukuunottamatta. Huutaja ei ehkä ollut raaskinut laittaa kassia roskakannen alle. Nuo paperikassini olivat Sastamalaisesta yrityksestä Karkusta, Carccu. 

Sunnuntaina vielä ennen avaamista kävin Vexve Areenan Ravintola Wareliuksesta ostamassa sämpylän ja Sastamala 10 v - leivoksen (alkukuvassa) Karpaloa oli marjana, mutta leivokseta oli saatu loistavan raikas ja makoisa, eikä karpalo päässyt dominoimaan... oisin voinut syödä toisenkin.

Myös "Etsi Lasse" oli messulla mukana, kummallekin päivälle oma kassi. Tosin sunnuntaina pikku vinkein ne lähtivät matkaan. Myös muutama messu vieras kävi kertomasa että heidän poika/tyttö on löytänyt. Myös ideaa kehuttiin. Oli kiva kuulla, sillä Lassejen piilottelu oli vähän sellainen "extrame" juttu omine kommeluksineen, ja teitenkin jännitti kuinka ajatus otetaan vastaan... mut Lasseista oma juttunsa tuonnempana.

Kiitos viellä osastonaapureille etenkin Fixus ja Niemi. Ehkä jotain jäi mainitsematta kun tälleen taas sen kummemmin artikelia ja sen rakennetta miettimättä naputtelin sitä mukaa mitä sormista lähti. Kiitos.by itu - Koruselli