by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

by itu - Haiku saunahattu Kaarna ja Hiillos

miksi saunahattu? osa 5: Miksi - päänsärky


Särkeekö päätäsi löylyjen jälkeen? Päänsärky on esimerkiksi nestehukan yksi oireista, muistitko juoda? Lämpöhän haihtuu suurimmaksi osaksi pään kautta, silloin saunahattu saattaa auttaa. Mutta riittävä juominen (vettä) pitää muistaa.

Myös ilmavaihdolla on huomattava osuus saunomis mukavuuteen. Aatelaanpa vaikka että istuisit helteellä ilmastoimattomassa autossa, siellä jo nelkyt astetta tuntuu tukalalta, saunassa "palelee" niissä luvuissa. 

Ilmastoinnilla on myös siihen vaikuts että millasia "löylyjä" kukin kestää. Tosessa saunassa 60-astetta saattaa olla passeli kun taasen 80-astetta taasen toisessa. Eli ku lähdetään mittelöimään minkä asteisessa saunassa saunoo, tulisi muistaa että todellakin saunoiss on eroja. Ihan jo onko sähkö vai puilla lämmitettävä?

Hyvässä saunassa saunot itsellesi juuri siinä lämmössä kuin haluat juuri sen ajan kuin sinusta tuntuu hyvältä. Jos rupee tsekkailee "saunassa olo aikaa" lähtee pohja pois rentotumiselta.