by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

maanantai 29. heinäkuuta 2019

Kertakäyttömuoti, luonto, ilmastonmuutos.... ja mitä näitä nyt on?


Jos etsit kestävää, egologista ja käytännöllistä alat olla jo aika lähellä. Siis by itu tuotteet lähes kaikki valmistan käsin, ei koneellista voimaa. Käytn myös mahollisimman paljon aitoja materiaaleja, mm. lampaanvillaa, alpakanvillaa ja pellavaa. Ja kotimaisuus edellä.

Muoti tai "oisko tässä se huippumyynti tuote?" eivät ohjaa tekemisiäni. Vaikka alkuaikoina eräs lehtitoimittaja olisi halunnut kirjoittaa että "Itu seuraa tarkoin muotia..." lähetin oitis korjauspyynnön. Tuolloin tuli mieleen että kirjoita "Itu luo muotia", mutta vaatimattomuuteni esti sen ja myös yleensä sanan "Muoti"  käyttäminen. Tuotteeni ovat sopivan persoonallisia käyttödesineä ja syntyvät idoista ja tarpeista, elikkä en siis seuraa ja tutki mikä olisi nyt "HIttituote", ennemminkin totean että etenkin Satu-saunahatut ovat "Kestosuosikkeja".

Siis miksi nyt tätä kirjoittanaan.. no tänään olen somessa vaan törmännyt juttuihin joissa ihmetellään kertakäyttömuotia ja kaikkee sellasta.

Mulle nää on itsestään selvyyksiä, kuten että tuotteeni on aidosti käsin valmistettuja ja kotimaisia ja mahdollisuuksian mukaan kotimaisist raaka-aineista. Sitä vaan en aina muista tuoda esille.

Moneesa tuotteessa on "hiilijalanjälki" juttui... en ole laskenut, mutta vähiten sitä tuotteissani kun käsin ne teen. Olen myös kehittänyt huovutustekniiankin siten että vettä ei kulu "kurssilla opetettua" määrää, kuitenkaan heikentämättä lopputulosta.

Postituksissa käytän osana myös kierrätyspakkauksia, niitä alkaa ollee varastoituna jo kohta liikaa... eli menkäähän tilaamaan... btw... postimaksujakin vähän säädin alle 8,00 eurolla tilauksesi lähtee matkaan.

Ja sit onhan mulla käsitöilläni vielä Availippu-merkki... sekin vielä.

Helteisin kesätekuin - saunokaa

itu