by itu

Oma kuva
Finland
Rakkaudesta tehdä käsillä kaunista on - by itu - Avainlippu käsitöiden ajatuksen sydän ♥ tarkemmin kotisivuilla byitu.fi -Tervetuloa ♥ by itu -blogi on ikään kuin tuotteen päälipuoli ja itu itte-blogi samaisen tuotteen nurjapuoli, eli itun nurinat. Molemmissa yhteneväisiä julkaisuja mm. koirat, vangituthetket, runoni. Mutta itu itte-blogissa ne ovat aikajärjestyksessä kun taas by itu-blogissa julkaisu järjestyksessä.

maanantai 26. elokuuta 2019

Taloushallinto-ohjelman vaihtovertailut


Näenkö metsää puilta, vai kuin se oli? Eli havahduin että taloushallinto-ohjelmani kk-hinta oli pomsantanut 19 > 29 e/kk ja tietty + alv. Ai miten niin havahduin? Mielestäni en ollut saanut asiasta ilmoitusta vaan luin sen laskusta. Oikeastaan jo toisesta jossa se oli, ekan kerran mietin että oliko noussu vai ei? Mutta kun kesällä sitten tuli joku juttu jonka takii yritin loma-aikaa tukea saada kiinni niin heidän face-sivulla oli vanhaa tietoa eli tuo 19 e/kk, joten siinä se sit Itun simmut räpsähtivät auki niin että pitkät ripset laittoivat ilmavirran väreilemään. Sitten kun vaihto aatoksia aloin katsomaan niin 3 kk irtisanominen. Kyseessä on verkossa tehtävä. Eli jos lopettaisin eli irtisanoisin tilikauden mukaan niin 31.12.2019 päättyisi. Mutta mutta, aivan, eihän sitä kaikka pysty 31.12.2019 tekee mitä vuoden päättäminen vaatisi. Eli olisi taktivoitava irtisanomisen kanssa siten että saisi tiedot talteen.

No sitten päädyin surffaamaan ja etsimään mahdollisesti uutta. Olihan tämä kohta kolme vuotta ollut käytössä ja silloisen vertailun jälkeen tapahtunut varmasti kehitystä. 

No ensin osui SimplBooks joka suunnattu pienille yrityksille, ja niin ikään mainosti edulliseksi ja helppokäyttöiseksi. Aloin syvemmän tutustumisen vaikka takaraivossa jäysi, että alkupeämaa on muu kuin Suomi, eli Virosta. Toki suomalaiset y-tunnukset ja suomea puhuva tuki.

Vietin pari arkipäivää tuon ohjelman kanssa, ja jokusen kysymyksen tukeen soitin. Tuntui haastavalta ymmärättää ohjelman luojan ajatuksia. Siis useampaan ohjelmaan matkan aikana tutustuneena. Illalla ennen nukhtamista aattelin että jos nyt näin haastavaa, niin mitä sit jatkossa? Päätin nollata tiedot ja jatkoin suffaamista. Nyt en ees osaa sanoa mitään yksittäistä mikä tökki.

No sitten jo lähes luovuttaneena silmiin osui ePasselin verkko-ohjelma. Entuudestaan Passeli konepohjaisena on aavistuksen tuttu ja muistikuva useiden vuosien takaa että kallis sydeemi. Nyt sitten haukoin tovin henkä kun ei ollutkaan ehkä euron tai 10 sentii kalliimpi ku toi edellinen mihin tutustuin. No eikun syventymään.

Alkuun oikeastaan sujui kuin tanssi, esi tiedot ym. Oli myös kiva tää yhteenveto ruutu, sitä ei nykyisessä ole, ja muutenkin nykyinen on tietyllätapaa jäykkä. Näistä aatoksita seuraavaan päivään. Tässä oli hieman eri systeemi kuin nykyisessä, mutta ei mitään ok. Mutta sitten sitten tuli mutka jos toinenkin. 

Nykyisessä pystyn tuoterekisterissä jakamaan siten että saan raportin josta nään myynnit saunahattujen, sukkien, ponchojen jne. osalta. Myös myntitilit ovat sitten että mm. huovutusmyynnillä, neulemyynnillä on omansa sekä tietty ostoissa. Toki tämä tässäkin onnistui. Mutta mutta. Verkkokauppa ja iZetlle myyntejä jotka olen tehnyt laskuksi, pysytäkseni seuraamaan edellämainittuja juttuja ei enää suositeltukaan laskuiksi tehtäviksi vaan omiksi kirjanpitovienneiksi. No okei, mutta siellä niitä ei sit olisi pysytnyt erittelemään. Tai oli tuesta seuraavanlainen ajatus, että jokaiselle oma myyntitili, olis ollut aika luominen. No lisäksi kun saunahattuja on huovutettuna, neulottuna ja ommeltuna, niin sitten taas huovutus, ompelu ja neulemyyntien tilit olois sekaisin. Alkoi vanha ohjelma tuntua ikeastaan aika näppärältä. 

Niin tähän ongelmavyyhtiin päädyin kun tiedustelin, että kuin saada nää provisiot ym. palkkiot kirjattua. 

Sitten pääsin ostolaskujen kimppuun. No alkuusa näytti että vain OSTOlaskut eikä KULUlaskuja, mutta siihen löyty täppä, että sain ne laitettua. Joo arvasti jo että tästäkin keksin sen mutan? Olet oikeessa. Kun toiminimi jossa toiminta kotona, tietyt kulut on sit jaettu prosenttien mukaan yritykselle ja itselleni. Tämän kirjaus? Tähän ei muuten ollut sellaista joka esim Heeroksessa löytyy valmista kentää joka laskee laskun summasta kirjaukseen, mutta olen löytänyt siihen toimivan tavan tehdä tuo kirjaus. Sitä siis kokeilemaan tähänkin. Mutta ei - ei toiminut. Tähän ehkä on ratkaisu ePasselilla, mutta en enää sitä alkanut selvittää.

Ostolaskuissa oliviel se että kun nykyisessä tietovälilehdessä pystyn määrittämään sen "päämenotilin" niin tässä ei ollut, eli jokaiseen ostokirjaukseen olisi tullut hakea menotili erikseen. 

Ohkelma varmaan hyvä sellaiselle joka ei halua näin montaa tietoa myynneistä ym. enkä nyt niistä halua luopua, lisäksi ohjelmaan vaikka olikin pankkiyhteys ym. valmiudet iZetlla myöten niin ei ollut mulle. 

Oikeastaan päätynyt että jatkan vanhalla ja toisaalta noin viikon päivätunnit mennyt "hukkaan"... tai no olen oppinut uusista ohjelmista ja niiden syövereistä jotain. 

Siis vähän on tositteita ja juttui, mut paljo haluu saada itselleni tärkeitä raportteija ja niihin ei sit nämä taipuneet. Asiakaspalvlun huomatessa tarpeeni ehdottivat Netvisoria. Katsoin ja sen hinta taasen sit pomsahti huomattavasti korkeammaksi kuin nykyinen.

Molemmissa oli ystävällinen asiakaspalvelu ja halu opastaa, ei siinä mitään. Kiitos heille kärsivällisyydestä.

itu kuittaa ... ja vähän viel ehkä surffaa... onhan tää päivä vähän niinku työpöytähääräämisen tasolla menetetty...